« Heeft u het voor elkaar? | Hoofdmenu | Opnieuw vertraging in Den Haag »

10/04/2013

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Wim Vulto

Al in al ben ik wel tevreden met die opstelling en ook best tevreden over mijn welvaart,maar.....
Alleen ben ik als goede nederlander natuurlijk nog steeds wantrouwig over al die winderige kreten van te lage dekking zonder dat er ook maar een cijfer van de inhoud van de pot genoemd wordt.
Technicus als ik ben deel ik het geld wat nu in kas zit bij alle pensioenfondsen door het aantal mensen dat er gemiddeld recht op gaat hebben door b.v. 20 jaar en dan ben ik nieuwsgierig wat dat per jaar betekent - nog los van de beleggingen. Verder ben ik dan ook wantrouwig waarom de politiek ineens de pensioenfondsen als spaarrekening gaat beschouwen in plaats van beleggingsinstituten.
Samenvattend ben ik dus wantrouwig als niemand bereid en/of in staat lijkt te zijn alle kretolgie (ouder worden / dekkingsgraad / Rekenrente) begrijpelijk zwart/wit cijfermatig te onderbouwen.

Bastiaan

Beste Peter,

ik begrijp de teleurstelling. Jaren gevochten voor het reële contract, waarin de ambitie centraal staat, en dat komt er een slap compromis uit. Jammer.

Wat vooral jammer is, dat dit compromis veel verliezers kent: zowel de jongeren als de gepensioneerden worden tekort gedaan, en de komende jaren zullen vooral gebruikt worden om de reservepot verder te vullen....

Tja, die reserve pot geeft zekerheid, de schijnzekerheid van een vast, maar karig pensioen.

Harold de Wit Sr.

Belangrijk is het herstel van de inflatiecorrectie en de correctie daarvan met terugwerkende kracht, vanaf 2008 voor alle pensioengerechtigden, die vanaf die datum en/of later gekort werden.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Borgdorff

Peter Borgdorff

Directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn:
‘Ik vind het heel belangrijk om u op de hoogte te houden over uw pensioen. Hoewel ik niet op alle reacties persoonlijk kan ingaan, hoor ik wel graag van u hoe u over bepaalde zaken denkt. Vandaar dit blog dat ik wekelijks zal schrijven en waar u direct op kunt reageren. Uw reactie is van harte welkom!’

Dit is een persoonlijk blog, waarop iedereen kan reageren. De redactie heeft het recht om reacties die in strijd zijn met de spelregels te verwijderen of aan te passen. Meer over de spelregels

  LinkedIn: Peter Borgdorff