« Het gaat de goede kant op | Hoofdmenu | Klein kijken »

10/25/2013

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Jan Leerput

De overheid en de pensioenfondsen hebben ons pensioen verknald. We hebben eerst al te maken gehad met de afschaffing van het pensioen op basis van eindloon. Vervolgens is de vut afgeschaft (weg perspectief). Door de kunduz-coalitie is onze pensioenleeftijd van 65 afgeschaft (schade ca. € 40.000,-). En deze regering heeft er nog eens een versnelde verhoging van de pensioenleeftijd tegenaan gegooid, waardoor ik precies in de eerste groep zit die de volle twee jaar extra zal moeten werken. Kortom ik ben buitengewoon pessismistisch over de toekomst. Eerlijk gezegd heb ik aleen nog maar de stille hoop dat ik het niet meer zal hoeven meemaken dat ik 65 wordt, want dat zie ik als een waar schrikbeeld (twee jaar langer doorwerken, beschouw ik als twee jaar strafkamp). Samenvattend: er is niets meer te redden.

Kristel van Heemert

Ik denk dat Victor Lamme dit anders bedoelt. Voordat je mensen meer over de inhoud van de regeling kunt vertellen, moet je er eerst voor zorgen dat ze naar je willen luisteren. Dit doe je door de buitenkant van het product pensioen minder 'angstaanjagend'te maken en het Accumbens te raken. als we dit een tijd als sector met z'n allen voor elkaar krijgen, zullen ook de media anders gaan berichten en komt er een basis van vertrouwen. Als je vervolgens open bent over het product zullen mensen daar met een heel andere blik naar kijken, nl. met de blik van vertrouwen. Het een sluit het ander dus niet uit. George Clooney en open communiceren gaan dan hand in hand zeg maar. BTW mochten we als sector George inschakelen dan wil ik 'm best uitleggen hoe die ons pensioen het best verkoopt.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Borgdorff

Nieuwe column: Kellermanns Kijk

Oud Pensioenfonds Zorg en Welzijn directeur Peter Borgdorff publiceerde elke week een blog om deelnemers op de hoogte te houden over hun pensioen.

PFZW voorzitter Joanne Kellermann heeft het stokje van hem overgenomen en schrijft in Kellermanns Kijk over alles wat speelt in de pensioensector.

Volg de LinkedIn-pagina van PFZW om op de hoogte te blijven van de laatste Kellermanns Kijk.

  LinkedIn: PFZW