« Een slecht plan | Hoofdmenu | We hebben er tabak van »

06/28/2013

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

H. de Visser

Geachte heer Borghoff,

Benchmarken met commerciele partijen kan niet meer. Dus die vergelijking gaat niet op.
Want PGGM richt zich op de "core business": pensioenen.
Natuurlijk mag het wat kosten, maar laten we eerlijk zijn de rendementen van PGGM van de afgelopen 30 jaar afgezet tegen de S&P 500 index en Euro Stoxx 50 zijn toch ook niet spectaculair te noemen. Daarom kan de vraag gerechtvaardigd zijn:
"Wat doet u er aan om er voor te zorgen dat deze goeroes hogere rendementen halen en de markt verslaan?" Kosten gaan voor de baten, maar dan moet je er wel op letten, anders kan je inderdaad beter genoegen nemen met wat minder.
Proffesionals voor veel geld inhuren en 'goedbedoeld' toezicht houden is ook water naar de zee dragen. Zo zijn we niet "samen" goedkoper uit maar slechts de inleggers van de premie. En dat is inderdaad voor "sommigen" een dilemma..

NIET KLIK HIER!

hello,
Bedankt voor dit artikel zeer interessant

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Borgdorff

Peter Borgdorff

Directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn:
‘Ik vind het heel belangrijk om u op de hoogte te houden over uw pensioen. Hoewel ik niet op alle reacties persoonlijk kan ingaan, hoor ik wel graag van u hoe u over bepaalde zaken denkt. Vandaar dit blog dat ik wekelijks zal schrijven en waar u direct op kunt reageren. Uw reactie is van harte welkom!’

Dit is een persoonlijk blog, waarop iedereen kan reageren. De redactie heeft het recht om reacties die in strijd zijn met de spelregels te verwijderen of aan te passen. Meer over de spelregels

  LinkedIn: Peter Borgdorff