« Bijpraten: een uitnodiging | Hoofdmenu | Pensioenleeftijd schuift op – deel 2 »

03/29/2013

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Arie Hasselman

Beste meneer Borgdorff,

Is het juist dat een ieder die later dan 65 jarige leeftijd met AOW-pensioen "mag" nu ook
de uitkeringsperiode van zijn Ouderdomspensioen PGGM over de periode 65 jaar tot ingangsdatum AOW kwijt is? In de laatste nieuwsbrief las ik wel dat het OP dan wel "iets" hoger zal zijn.
Tot nu toe is het toch zo dat bij elk jaar uitstel ingangsdatum OP het pensioen +-/- 7% hoger wordt?
Ons pensioenstelsel is een kapitaalopbouwsysteem met vastgelegde ingangsdatums. Het lijkt er op dat hier stilzwijgend zoetjesaan aan voorbij wordt gegaan onder het motto "wij worden alsmaar ouder" en daardoor ons pensioen wellicht onbetaalbaar.
Wordt deze aansluiting met de ingangsdatum van d e AOW geen onderdeel van het herstelplan om eerder aan de gewenste dekkingsgraad te komen?
Kunnen de regels tijdens het spel zomaar worden aangepast? Wat zijn de juridische rechten van deelnemers? Het kan toch niet zo zijn dat we dit zomaar in een tripartietoverleg afspreken en doorvoeren.

Peter Lissenberg

Geachte heer Borgdorff.
Ik wil mij graag aan de afspraak houden die is gemaakt.
Namelijk stoppen op 65 jaar waardoor ik twee maanden AOW mis.Dit was op te vangen door dat ik wel mijn pensioen zou krijgen vanaf de 1e in de maand dat ik 65 zou worden. Begrijp ik het goed dat dit nu ook weer niet doorgaat. en dus door moet werken tot 28 oktober 2014 (ik wordt 28 aug 2014 65 jaar . )

charles

wat gaan we potjandorie nu krijgen?!!! ik ben met vervroegd pensioen gegaan om, na emigratie dus ook opgeven van mn baan, beter voor mn zwaar gehandicapte dochter te kunnen zorgen. Daarbij was t uitgangspunt: uitkering op 65e. Na t nemen v dit besluit kwam onze geliefde regering met t torpederen van eerder in t sociaal overleg gemaakte AOWafspraken. Ik ben nu in 2 fases liefst 2 jaar AOW kwijt. Gaat PFZW t destijds dus VASTGELEGD uitkeringsbedrag per mn 65e nu OOK naar beneden brengen?!! Ik wordt dus dubbel gepakt?!! Als dit idd zou blijken te kloppen: realiseert u zich wel, met uw nonchalante toon, wat dit voor mn GEZIN betekent, meneer Borgdorff!! In t land waar ik nu woon GEEN PGB waarvan n deel als loon aan de verzorgende ouder(s) uitgekeerd kan worden!! En de zorg voor onze dochter neemt alleen maar toe naarmate zij ouder wordt. Schande!

Aad Kleijweg

Kan aan mij liggen, maar deze zin begrijp ik niet uit bovenstaand schrijven

"De waarde van uw totale pensioen verandert niet door deze maatregel. U krijgt uw pensioen wat later, maar u krijgt het ook tot op latere leeftijd uitgekeerd. Gemiddeld ontvangt u dus in euro’s gedurende uw hele pensioentijd evenveel als vroeger"

De uitkering van je Pensioen loopt tot dat je komt te overlijden. Hoe kan je het dan tot een latere leeftijd uitgekeerd krijgen ? Doet u aan wonderen ?

mvg.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Borgdorff

Peter Borgdorff

Directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn:
‘Ik vind het heel belangrijk om u op de hoogte te houden over uw pensioen. Hoewel ik niet op alle reacties persoonlijk kan ingaan, hoor ik wel graag van u hoe u over bepaalde zaken denkt. Vandaar dit blog dat ik wekelijks zal schrijven en waar u direct op kunt reageren. Uw reactie is van harte welkom!’

Dit is een persoonlijk blog, waarop iedereen kan reageren. De redactie heeft het recht om reacties die in strijd zijn met de spelregels te verwijderen of aan te passen. Meer over de spelregels

  LinkedIn: Peter Borgdorff