« Koopkrachtpijn | Hoofdmenu | Veel geld voor u verdiend, maar we zijn er nog niet »

01/25/2013

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

J.J. Joseph

Mafia bende!

Rob Brouwer

Buitengewoon jammer dat pensioenfonds Zorg en Welzijn zich onvoldoende gebogen heeft over de nieuwe belastingmaatregelen waardoor ik, net zoals vele anderen, als pensioengerechtigde bijna 75 euro er op achteruit ga per maand. Verbazingwekkend dan ook te horen dat mensen met een inkomen van twee maal modaal er ongevraagd 80 euro op vooruit gaan. Waar is het sociale gezicht van de regering. En waarom signaleert Zorg en Welzijn dit dan niet ? omdat de directeur P,Z en W ook een inkomen heeft van twee maal modaal ? Rob Brouwer Amsterdam

Aad

Hallo,

Lees het verhaal op de website van de PvdA van Roos Vermeij. En lees de reacties van al die gedupeerden ouderen.
Meldpunt 50Plus staat ook al op 15000 drie dagen nadat de pensioenen zijn uitgekeerd

http://www.pvda.nl/berichten/2013/01/Eerlijk+over+de+koopkracht+van+gepensioneerden

Ik hoop echt dat al die rijken die maandelijks hun loontje netto hebben zien vooruitgaan er bij nadenken dat ze dit van de ouderen hebben afgepikt en er een schuldgevoel van krijgen. Als ze denken maar dat heb ik niet van de ouderen is dezelfde discussie hoe groen is de stroom die uit je stopcontact komt.

mvg Aad

Dave Bekkema

De hierboven genoemde 'maar liefst een paar tientjes' achteruitgang betekent in de praktijk algauw een 'zestal' tientjes per maand! Om tien over twaalf nog even in een brief meegedeeld. Terwijl pas nog in een brief werd verzekerd dat in ieder geval 2013 geen problemen zou geven.
Ik vind dit echt niet kunnen en maak ernstig bezwaar tegen dit soort beleid!

Bastiaan

De klaagmuur is weer geopend!

Graag citeer ik het einde van blog van Roos Vermeij:
"Verder is het zo dat ook anderen de rekening van de crisis betalen, ook op dit moment: door langer door te werken, door minder pensioenopbouw, door hogere uitgaven voor de kinderopvang en straks bijvoorbeeld de beperking van de hypotheekrenteaftrek."

Voor mijn generatie (30-ers) hakt de verlaging van de kinderopvangtoeslag er al een paar jaar flink in. Voor ons is er ook geen prepensioen meer, en zullen we doorwerken tot je 67ste (of 68ste of 69ste).

Jammer dat ouderen alleen onder luid geklaag hun bijdrage leveren aan het oplossen van de crisis.
Blijkbaar is dat hun interpretatie van "Solidariteit" ...

groet,
Bastiaan

Dave Bekkema

Laten we niet de discussie over/tussen jong en oud nog verder aanwakkeren! De ouderen onder ons hebben hun hele werkzame leven fors betaald voor hun pensioen en dat van hun vorige generatie, zoals jong nu zal moeten doen. Voor dat stukje pre-pensioen werd nog extra ingelegd. Dat was hun bijdrage. Kinderopvangtoeslag kende men nog niet.

Aad

Hallo,

Bastiaan heeft gelijk, zie onderstaande link

http://www.bodemvondst.nl/vraag/ouderen.pdf

mvg. Aad

Dave Bekkema

Mooie waarheid, Aad!

L. Kraan

Ik ben een vrouw van bijna 60 jaar en werk 35 jaar in de jeugdzorg. We hebben een aantal goede jaren gehad en hiervan kunnen genieten in de vorm van loon en loonstijging. Nu het door een aantal factoren minder gaat in de financiële wereld zullen we samen de pijn moeten delen om de oudedagsvoorziening overeind te houden.
Een stuk mantelzorg is sociaal en kun je met werken combineren. Dit zorgt dat de verhouding tussen kosten en baten beter in balans komt en niet alleen over de rug van de belastingbetaler en de gepensioeneerden gaat (lees; betaald wordt). Ik krijg minder invaliditeitspensioen en zal langer (moeten) doorwerken voor een redelijk goed ouderdomspensioen. Daar is niks mis mee, want ik hoop nog een aantal jaren in goede gezondheid door te brengen. Daar zit dan ook een prijskaartje aan. de enquete die PFZW heeft gehouden onder de diverse leeftijdscategoriën geeft aan waar de pijn het meest gevoeld wordt. Tegelijkertijd is het een goede informatiebron, omdat elke persoon natuurlijk ook zijn eigen belang voor ogen heeft.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Borgdorff

Peter Borgdorff

Directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn:
‘Ik vind het heel belangrijk om u op de hoogte te houden over uw pensioen. Hoewel ik niet op alle reacties persoonlijk kan ingaan, hoor ik wel graag van u hoe u over bepaalde zaken denkt. Vandaar dit blog dat ik wekelijks zal schrijven en waar u direct op kunt reageren. Uw reactie is van harte welkom!’

Dit is een persoonlijk blog, waarop iedereen kan reageren. De redactie heeft het recht om reacties die in strijd zijn met de spelregels te verwijderen of aan te passen. Meer over de spelregels

  LinkedIn: Peter Borgdorff