« Feiten en fictie | Hoofdmenu | Veel ongerustheid en op bezoek bij de staatssecretaris »

01/18/2013

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

P.Thijssen

Hier kan PFZW niets aan doen, maar Rutte en co blijven de ouderen maar uitpersen.
Dank je Rutte clubje

Aad Kleijweg

Op de site van het NIBUD kan je berekenen wat jou koopkrachtdaling is in 2013

http://www.nibud.nl/

Wat opvalt is dat gepensioneerden het zwaarst gepakt worden door de belasting maatregelen.
Tweeverdieners met allebij een ton komen er beter vanaf dan gepensioneerden met een veel lager inkomen. Natuurlijk moeten we allemaal bijdragen, maar een beetje eerlijke verdeling zou op zijn plaats zijn. Weer voelen de rijken het minder. Niet voor niets is de 50plus partij een meldpunt gestart. Ik weet dat deze maatregel niet van PFZW is, maar wilde het hier toch even kwijt.

mvg. Aad

G v d Meij

Wat ik hier lees, is het halve verhaal. Iedere gepensioneerde met AOW en een uitkering van Z en W krijgt ook een voorlopige aanslag van de belastingdiest. Nu het verschil tussen de eerste en tweede belastingschijf een stuk kleiner is geworden, zal de voorlopige aanslag een stuk lager uitvallen. Dit is welliswaar niet voldoende om de achteruitgang te compenseren, maar is toch een pleisterje op de wonde.

Aad

Vandaag de nieuwsbrief ontvangen met de algemene informatie dat de pensioenen netto omlaag gaan vanwege de belasting maatregel en een verhoging van de ZVW. In deze mail staat dat wij dezelfde informatie ontvangen rond 25 januari, dezelfde datum dat het Pensioen wordt uitgekeerd. (te laat dus) Wat mij tegenvalt is waarom niet van te voren een schrijven of mail van PFZW wat deze maatregelen voor iemand exact gaan betekenen. Nu moet ik en andere gepensioneerden gaan zitten afwachten tot ons Pensioen wordt overgemaakt. De PGGM doet het wel want ik ontving vandaag een schrijven wat het voor mijn stamrechtverzekering gaat betekenen, ook de SVW maakt ruim van te voren bekend wat je heb te verwachten. Ik hoop dat die informatie, desnoods in Mijn PFZW in de toekomst zichtbaar wordt en niet pas als het wordt overgemaakt. Dat heeft te maken met transparant zijn.

mvg. Aad

Tijn

Hr Borggdorff
Vandaag het loon overzicht binnengekregen
wordt wel even € 60,00 in de maand minder
( Ik denk dat we vanaf 2008 meer dan 20% hebben moeten inleveren )
maar u bent gauw voorgekropen om te zeggen dat het aan de belastingen liggen die geheven worden.
Als je als pensioenfonds zoals je zelf schets meer geld dan ooit in de pot hebt maar dit wilt bewaren voor de jongeren later, ik vind dit nog steeds gelul in de ruimte en zo zijn jullie al vanaf 2008 bezig.
Help gewoon de mensen hiervan voor hun pensioen
Banken die alles verpruts hebben worden ook geholpen en zijn weer begonnen waar ze zijn geindigd
Je kunt niet altijd maar blijven inleveren

Aad

KOOPKRACHTPIJN inderdaad !!!!!!!
Nog steeds geen loonoverzicht ontvangen maar wel het bedrag overgemaakt waar ik al bang voor was. En het viel nog eens EXTRA tegen. Volgens de koopkrachtberekenaar van het NIBUD zou ik er samen met mijn partner 66 euro netto op achteruit gaan, maar in werkelijkheid is het 105,32 euro wat neerkomt op 1263,84 euro per jaar. Neem hierbij de verhoging van de eigen bijdrage zorg. BTW verhogingen voor verzekeringen 9.7% naar 21% en de normale BTW verhogingen van 19% naar 21% Vraag mij ook ernstig af wat we nog meer te verwachten hebben van onze regering en pensioenfonds.
En ik blijf er bij dat mensen die allebij een ton verdienen er op vooruit gaan met hun netto inkomen, geen eerlijke zaak vindt. Maar wij gepensioneerden zitten in een machteloze situatie. Heb het wel gemeld bij de 50plus partij

mvg. Aad

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Borgdorff

Peter Borgdorff

Directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn:
‘Ik vind het heel belangrijk om u op de hoogte te houden over uw pensioen. Hoewel ik niet op alle reacties persoonlijk kan ingaan, hoor ik wel graag van u hoe u over bepaalde zaken denkt. Vandaar dit blog dat ik wekelijks zal schrijven en waar u direct op kunt reageren. Uw reactie is van harte welkom!’

Dit is een persoonlijk blog, waarop iedereen kan reageren. De redactie heeft het recht om reacties die in strijd zijn met de spelregels te verwijderen of aan te passen. Meer over de spelregels

  LinkedIn: Peter Borgdorff