« Opnieuw een bewogen jaar op komst | Hoofdmenu | Koopkrachtpijn »

01/11/2013

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Aad

Beste heer Borgdorff,

Op 11 september schreef u dat het Pensioen niet omlaag gaat. Maar gisteren kwam in het nieuws op de site van de Pensioenfederatie.nl het bericht tegen dat door een belasting maatregel de netto pensioenen fors omlaag gaan, en wel al deze maand. Begrijp dat dit niet door PFZW bedacht is, maar vindt het wel kort dag. Had u niet eerder uw leden daarvoor op de hoogte kunnen brengen? Ik denk dat velen mensen onverwachts verrast worden.

mvg. Aad

Renee Koehof

Geachte heer Borgdorff,

Op 19 december 2012 hebben wij in Tilburg een prettig gesprek gehad over de pensioenen van verzorgend personeel, met name voor mensen die in de thuiszorg werken. Veelal vrouwen die met passie in de zorg werken omdat zij 'zorgen voor een ander' als levenswijze beschouwen. Dit doen zij vol overgave, ondanks dat zij weten dat (een paar uitzonderingen daargelaten)zij door de lage salariëringen in de zorg zelden financiëel onafhankelijk zullen zijn. Ik heb u en uw collega die erbij was, toen uitdrukkelijk gevraagd om nooit te vergeten voor wie u het uiteindelijk doet; nl. voor de mensen die voor het welzijn van anderen zorgen. U heeft beloofd om dat niet te vergeten en ik hoop dat u uw woord houdt. Ik ga uit van het goede van mensen dus neem ik dat ook even aan.
Ik wens u een inspirativol, gezond en gelukkig 2012 toe.
Met vriendelijke groet,

Renee Koehof

Renee Koehof

In mijn vorige reactie wenste ik u een inspiratievol, gezond en gelukkig 2012 toe. dit moet uiteraard zijn 2013.

Met vriendelijke groet

Aad

Beste heer Borgdorff,

Heb nog wat verder op de site rond gekeken en gevonden dat het wel staat vermeld dat iedereen er netto op achteruit gaat door belasting maatregelen vanaf januari 2013. Maar waarom daar niet iets meer aandacht aan gegeven, veel mensen hebben geen internet. Denk dat veel van uw gepensioneerde klanten onverwachts verrast worden als hun pensioen wordt uitbetaald.

mvg. Aad

Aad

Duidelijk, helder, eerlijk, transparant, allemaal woorden die ik vaak tegenkom in deze blog. En dat is wat ik ook graag zou willen ! Een feit is dat de netto pensioenen er flink op achteruitgaan vanwege een belasting maatregel. En ja ik weet dat dit niet bedacht is door PFZW. Nog maar 9 dagen te gaan voordat de pensioenen uitbetaald worden en ik weet nog steeds niet wat ik heb te verwachten. Kom ik er dan pas achter als mijn pensioen gestort gaat worden ? En dat vind ik nou niet duidelijk, helder en transparant. Kan aan mij liggen, maar ik houd niet van dit soort verassingen. Zou het netjes vinden bij zulke ingrijpende veranderingen er van tevoren over te worden geinformeerd wat het voor mij gaat betekenen. Denk dat wel meer mensen dat graag zouden willen.

mvg. Aad

v Overdijk

Hr Borgdorff
Als je van 2008 tot nu 2013 alles doorneemt
dan zijn het de vutters en gepensioneerden die flink de oren gewassen worden in hun financiele
plaatje en het zal nog wel erger worden.
Alleen zij die goed voor zichzelf kunnen zorgen
en dicht bij het vuur zitten worden er beter van
is altijd al zo geweest.
Geef gewoon eens aan hoe het zit en verberg je niet achter al die BOrgbloggen ik snap ze niet

S. de Jong

Uit deze Blog maak ik op:
1) Door de invoering van het nieuwe pensioencontract gaat de dekkingsgraad fors omlaag (20%?)
2) Maar eigenlijk verandert het niet, want dat is nu ook zo (??).
3) Die 20% moet gespreid over 10 jaar op het pensioen worden gekort.
4) Als je goed communiceert is dat niet erg.
5) In de beste wensen ontbreekt het woord voorspoedig omdat dat ook het financiële aspect omvat.
Groet,
Sicco de Jong, Zuidlaren

Joop Scherpen

Geachte heer Borgdorf
U geeft in uw laatste bijrage aan dat de pensioenen in 2013 niet worden gekort. Is dit definitief. Via de media hoor je dat de deekingsgraad ultimo 2012 bepalend is. En deze wordt pas op 1 februari bekend gemaakt. Hoe zit dat?

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Borgdorff

Peter Borgdorff

Directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn:
‘Ik vind het heel belangrijk om u op de hoogte te houden over uw pensioen. Hoewel ik niet op alle reacties persoonlijk kan ingaan, hoor ik wel graag van u hoe u over bepaalde zaken denkt. Vandaar dit blog dat ik wekelijks zal schrijven en waar u direct op kunt reageren. Uw reactie is van harte welkom!’

Dit is een persoonlijk blog, waarop iedereen kan reageren. De redactie heeft het recht om reacties die in strijd zijn met de spelregels te verwijderen of aan te passen. Meer over de spelregels

  LinkedIn: Peter Borgdorff