« Een nieuw pensioen: duidelijk, doelgericht en duurzaam | Hoofdmenu | Fabels, feiten en een buurvrouw van 92 jaar »

12/07/2012

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Jan Dekker

Interessante stukken in de media vandaag, meneer Borgdorff: GeenStijl (P. Verhaar) en de Volkskrant. Verhaar laat terecht geen spaan van u en uw collega's heel, uw integriteit staat zelfs ter discussie. De Volkskrant spreekt van een sluipmoord op de pensioenen van de jongere deelnemers. Ik ben zo'n relatief jonge deelnemer, en geheel tegen mijn wil beheren mensen zoals u mijn geld. Uw integriteit staat voor mij absoluut niet ter discussie, maar de deskundigheid en de al dan niet verborgen agenda's van de fondsen wel. Ik wilde dat ik af kon komen van deze gedwongen winkelnering. Het enige dat ons nog rest is wellicht de juridische weg.

Bastiaan

Beste Peter,

Ik ben wel blij met het nieuwe reële pensioen!

Een grotere kans op indexatie is voor ons allen van groot belang. Stel je voor dat je nu 30 bent, en je met je met 68ste met pensioen gaat, de inflatie 2,5% is, en de indexatie 1,5%; dan mis je over die 38 jaar bij elkaar 31% pensioen!
Tel daarboven opnog de beperkte opbouw van middelloon , en de inperking van de opbouw tot 1,75% per jaar, en het pensioen wordt wel erg mager.
Een pensioen van je70% van je eindloon, zakt terug naar minder dan onder 50% van je middelloon, is pure verschraling!

De beperking tot 1,75% opbouw, moet krachtig worden bestreden!

Een voordeel van het nieuwe contract is dat de focus ligt op het geïndexeerde resultaat, en niet zinloos blijft staren naar de nominale resultaat.

Een ander groot voordeel van het nieuwe contract is dat er niet wordt getreuzeld  met ingrijpen als dat nodig is.

Groet,
Bastiaan

L.J van Herk-Mol

Ik blijf erbij dat het naar buiten komen met een voorstel op 4 december en een besluit nemen op 20 december een zeer kwalijke zaak is.Mensen zijn dan met andere zaken bezig dan met hun pensioen,n.l sinterklaas en kerst.Er is te weinig tijd voor werkelijk overleg.Het geeft heel sterk de indruk dat het besluit al genomen is en het geen werkelijk overleg is met deelnemers.Er zou meer duidelijkheid komen,ja over het feit dat we eerder gekort gaan worden en er meer risicovol belegd gaat worden.Ook het feit dat er meer geld in de kassen van de pensioenfondsen zit dan ooit te voren,en dan met een twijfelachtig voorstel komen vind ik zeer kwalijk.Het pensioenfonds PFZW weet heel goed dat de wetgeving in Nederland nog zo is dat oude rechten van pensioenopbouw wettelijk nog steeds niet ingevaren mogen worden in het nieuwe pensioen systeem ,maar PFZW wil zijn deelnemers verplichten dat wel te doen.
Machtsmisbruik en weinig respect voor de deelnemers.

L.J van Herk-Mol

Meneer Borgdorff,u doet in de media alsof het voorstel voor het nieuwe pensioenplan gebaseerd is op werkelijke informatie van leden.Dit klopt absoluut niet.Er hebben 125000 mensen gereageerd op de naar mijn mening onnozele enquète met vier vragen.
Ik vind die vragen heel erg sturend en ingaan op de mentaliteit die er is onder mensen die in de zorg werken,n.l heel sociaal ten koste van eigen belang.
Ook het aantal wat gereageerd heeft 125000 van de ruim 2 miljoen deelnemers is toch heel mager.
Ik heb heel bewust niet meegedaan omdat ik de vragen niet goed vind.
Ik ga mijn best doen in de media belangstelling voor deze zaak te krijgen,maar dan gezien vanuit het belang van de deelnemers.
Verder mag ik verwijzen naar mijn brieven aan u van 3 en 4 december,waar ik zelfs nog geen bevestiging van ontvangst van heb gekregen.

Bart Muurling

Beste Peter. Leuk je hier weer eens te treffen. Ik heb onlangs met plezier geluisterd naar je plannen om in volstrekte openheid tot een betere opbrengst van onze pensioeninvesteringen te komen. Ik had niet gedacht ooit nog bij PFZW terecht te komen, maar nu mijn lieve Jacqueline de 65 nadert blijkt zij toch een schamel pensioentje te hebben opgebouwd in de zorg. We zitten helaas net boven de mogelijkheid tot ineens uitkeren. Ik heb zojuist gesprekken achter de rug met twee zeer plezierige collega's van je, mevrouw van Dijk en de heer Petterson. Ik heb getracht mij te registreren op de site maar kreeg een melding dat mijn wachtwoord niet klopte. Dat klopt, maar de reden waarom maakt de site volstrekt niet helder. Met mevrouw van Dijk stelde ik vast dat jullie site in het wachtwoord geen leestekens ''pakt'' maar dat wordt niet gemeld. Op die manier kan het lang duren. Kortom, samen met mevrouw van Dijk heb ik een betere omschrijving voor de foutmelding op site opgesteld. Ik heb er zo'n beetje dagwerk van dienstverleners in de breedste zin des woords te helpen hun diensten te verbeteren; providers, verzekeraars, banken, energiebedrijven, you name it, overal zitten fouten in de systemen of, nog erger, de attitude. Zo ben ik nog lekker bezig.

Groet,

Bart

Jan Dekker

Hebt u als directeur wel het geringste benul van wat er zich buiten uw comfortabele kantoor afspeelt? Weet u eigenlijk wel wat een pensioenfonds is en doet? Ik krijg nu weer een stompzinnig mailtje waarin ik word uitgenodigd om een wens te doen voor een dierbare op facebook. Afgezien van het feit dat veel mensen geen facebook hebben, getuigt dit mailtje van een stuitende wansmaak. Maar goed, ik wil wel een wens doen.

Meneer Borgdorff, ik wens dat u een paar minuten stil staat bij mijn oude buurvrouw van 92, wiens hele leven in het teken stond van anderen, die 55 jaar heeft gewerkt en die altijd netjes heeft gespaard. Zij is een beetje in de war. Zij vraagt zich af waar het allemaal is gebleven. De pensioenen. De moraal van de bestuurders. De waarde van geld. De menselijke maat. De baas van haar pensioenfonds die op de centen past en die niet opzichtig de aandacht afleidt door haar lastig te vallen met infantiele vragen om een wens te doen via een website die ze niet kent.

E.P.van der Sluis

Beste Peter,

Vandaag las ik het heldere commentaar van de heer van Praag van de UvA, emeritus hoogleraar economie in de nrc van 11-12-2012. Het leek alsof er opeens weer nederlands ipv chinees tegen me gesproken werd, dat ik weer serieus werd genomen.
U heeft het zelf ook vast gelezen, u heeft vast ook zijn aanbeveling gezien, ik wil dat graag van harte ondersteunen, dus "laat een commissie van onafhankelijke wijzen, bijvoorbeeld een staatscommissie, de hele pensioenproblematiek voor de arbeidsmarkt eens grondig analyseren, inclusief de betekenis van het aanvullend pensioen. Neemt u daarnaast geen onbezonnen stappen zoals nu die niet meer kunnen worden teruggedraaid". Dat is wat van Praag zegt en ik sluit mij als totaal machteloze deelnemer van uw pensioenfonds bij hem aan.

Aad

Beste heer Borgdorff,

Bedankt voor uw poging een misverstand weg te nemen. Echter vind ik het nog steeds een verhaal met veel onduidelijkheden en vragen. U schrijft PFZW neemt in de nieuwe plannen met de beleggingen net zoveel risico als nu. Niet meer, niet minder. Hoe wilt u dan meer rendement behalen? Verder schrijft u. We zijn in de nieuwe pensioenregeling duidelijker over de risico’s dan nu het geval is. Hoe wilt u dan u klanten gaan benaderen ? Iedereen brief sturen, mailen en op uw blog vermelden ? Er zijn heel wat gepensioneerden zonder emailadres ect. Ook lees ik op internet zoveel kritiek waarvan onderstaande link een voorbeeld, maar er zijn er veel en veel meer te vinden.

http://www.pensioenbelangen.nl/2012/12/de-diverse-discussies-over-de-pensioenpot/

http://www.pensioenbelangen.nl/2012/12/sluipmoord-op-het-welvaartsvaste-pensioen/

Hebben al die mensen ongelijk het zijn soms niet de minste en weet PFZW het beter?

Graag zou ik een uitgebreider en duidelijker verhaal zien waarmee ik wel gerust gesteld kan worden. Weet nog steeds niet wat mij te wachten staat.

U kent mischien het slogan een slimme meid is op haar toekomst voorbereid. En dat is wat ik ook zou willen als gepensioneerde, op mijn toekomst voorbereid, maar nu weet ik niet wat mij allemaal boven het hoofd hangt

mvg. Aad

Aad

Hallo

Ter info het artikel waar E.P. van der Sluis naar verwees.

http://www.knvg.nl/wordpress/wp-content/uploads/Artikel-B.-van-Praag-in-FD-sep-20121.pdf

mvg. Aad

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Borgdorff

Peter Borgdorff

Directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn:
‘Ik vind het heel belangrijk om u op de hoogte te houden over uw pensioen. Hoewel ik niet op alle reacties persoonlijk kan ingaan, hoor ik wel graag van u hoe u over bepaalde zaken denkt. Vandaar dit blog dat ik wekelijks zal schrijven en waar u direct op kunt reageren. Uw reactie is van harte welkom!’

Dit is een persoonlijk blog, waarop iedereen kan reageren. De redactie heeft het recht om reacties die in strijd zijn met de spelregels te verwijderen of aan te passen. Meer over de spelregels

  LinkedIn: Peter Borgdorff