« Een gat tussen uw AOW en pensioen | Hoofdmenu | Vijfhonderd vragen »

10/19/2012

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Jerry Joseph

Wel, beste Heer Borgdorff,
U race om de beste te zijn is verdwaald in de stomme journalistiek, van dagblad tot maandblad, ze schijnen het allen best te weten. Nederland 'n topland!!
Maar aan al die reclame hebben de burgers hememaal niets, als het zo doorgaat betalen zowel oud als jong voor het tekort in Europa. U had het over de twist over pensioenen tussen jong en oud. Nee, 'n oorlog tussen jong en oud werkt enkel maar het voordeel op dat onze Nederlanse pensioen overschotten uiteindelijk verdwijnen in de Europese kas, en wees nou eens eerlijk er bestaat toch 'n heel fors overschot!
INDIEN NIET, KOM DAN EENS MET NAAKTE CIJFERS, en niet meer met dat onozel gelul.
Toch kan ik U niets verwijten, U bent gebonden aan de regels van 'n welicht over de kop gedraaide overheid. Ja ze schijnen zelfs zo hoog te zijn dat ze de konigin buiten schot laten met de benoeming van 'n kabinets formatie. Wel, wel, we hebben het tal van jaren supper goed gehad, mede dank zij de inspraak van het koningshuis. Nu ineens lijken ze veroordeeld tot 'n reclame functie voor Nederland. Nee buiten alle politiek om als je nu eenmaal kiest voor 'n koningshuiis dan moet je ze ook hun macht in de politiek laten. Ze hebben het vele jaren goed gedaan, iedereen had eten, onderdak, ja zelfs feestvreugde. Maar nu, met die heethoofden, ze denken zelfs dat ze iets te vertellen hebben in het grote Europa, nou daar zien ze die lui al aankomen, wel weten ze van het enorme pensioen kapitaal van Nederland. Ze blijven uiterst beleefd, maar die dommeirkken zijn er helaas nu al ingetrapt. Ze hebben onze huid verkocht, voor hun eigen hebben en glorie. De centen zowel opgespaard van jong als oud in pensioenfondsen verdwijnen wel op die manier in de Europese pot.
Nederland bestaat niet meer als de konigin niets meer te vertellen heeft. Het was buiten oorlogstijd altijd goed, als iets goed is laat het dan verder goed zijn!
Nou, nog iets we zijn op een na het betste pensioen stelsel ter wereld? Nou beste Heer Borgdorff, dan hebt U niet ver buiten de landsgrenzen gekeken. Ik kom toevallig heel vaak in Belgie, weliswaar met 'zn domme politiek, maar wel met 'n staasthoofd die nog wat in de pap te brokken heeft. Wel beste, mijn moeder leeft daar nog steeds, en enkele vriendinnen van haar. Wat dacht je dat ze zonder centen zaten? Integendeel, ze hebben 'n naar Nederlandse maatstaven 'n luxe pensioen en luxe ziekenzorg. En pas op 'n moeder was enkel 'n heel normale huisvrouw, 'm vader (helaas overleden), 'n normale arbeider. Ja 'm moeder en haar vriendinnen die nog leven, beschikken over de meest luxueuse maaltijden, het beste op medisch vlak, en ze kunnen het zich nog permiteren om heel mooie kleding te kopen, enzelfs dagelijks 'n cafe terasje te bezoeken. Nou beste, wees nou eens eerlijk, zo zal onze Koninglijke Hoogheid het ook gewenst hebben. Helaas in haar prive leven gaat het niet zo goed met een van haar kinderen, ik bid oprecht voor haar en voor hem, en ook voor 'z vrouw en kinderen!
Nou beste Heer Borgdorff, U hebt het nooit over de politiek die is verwaald, ja helaas de politiek is in Nederland helemaal verdwaald. Ze accepteren geen enkele leiding meer van bovenaf, dus van het koningshuis (tot nu nog toe met de allerbeste bedoeningen), nee ze gaan al enkele jaren meer en meer hun gang. Ja maar zo belanden we meer en meer in 'n neerwaartse spiraal!
Alles was heel goed, nu vervalt het, waarom het goede niet behouden?

Jansje vStempvoort

Wel mijn beste Jerry ik denk dat de regering niet alleen met het koningshuis heeft te maken maar met het nederlandse volk wat voor hen heeft gekozen.En inderdaad dhr.Borgdorf krijgt zijn regels toebedeeld vanuit de regering.Misschien zou het goed zijn als hij en de andere voorzitters van pensioenfondsen het voor hun leden opneemt en niet alles door de regering laten welgevallen het is tenslotte wel geld wat wij werknemers en werkgevers bij elkaar hebben gespaard(en uit handen hebben gegeven voor beleggingen)maar wat ook ons is bedoeld,en niet voor europa met zijn(onze) tekorten. Een ding vind ik wel en dat meen ik zeer oprecht dat mensen die in de(europese) politiek werkzaam zijn zelf hun pensioenpremie moeten betalen en niet door de belastingbetaler.Het zou mooi zijn,als daar voorzitters van pensioenfondsen eens iets aan doen.Als er iets onrechtvaardig is, is dit het wel.Wil ik besluiten met een compliment voor dhr Borgdorf die steeds maar weer een nieuw blog bedenkt waar wij op kunnen reageren.Ik weet dat het niet altijd positief is maar het kunnen reageren en een soort van delen met elkaar delen is wel prettig.

Bastiaan

Beste Jerry Joseph,

U roept al een paar weken om naakte cijfers.

Stelt u zich eens voor, dat PFZW per 1/1/2013 zou stoppen en de hele handel(kapitaal, verplichtingen en ambitie) zou overdragen aan een verzekeraar en de 'winst' die het oplevert zou gebruiken worden om de indexatie van de afgelopen jaren in te halen.

Die 'marktwaarde' van de pensioenen zou dan toch een goede graadmeter zijn?

Mijn inschatting is dat er ook in dit hypothetische geval geen euro indexatie bij komt .....

Bastiaan

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Borgdorff

Peter Borgdorff

Directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn:
‘Ik vind het heel belangrijk om u op de hoogte te houden over uw pensioen. Hoewel ik niet op alle reacties persoonlijk kan ingaan, hoor ik wel graag van u hoe u over bepaalde zaken denkt. Vandaar dit blog dat ik wekelijks zal schrijven en waar u direct op kunt reageren. Uw reactie is van harte welkom!’

Dit is een persoonlijk blog, waarop iedereen kan reageren. De redactie heeft het recht om reacties die in strijd zijn met de spelregels te verwijderen of aan te passen. Meer over de spelregels

  LinkedIn: Peter Borgdorff