« Goed nieuws uit Den Haag | Hoofdmenu | Een gat tussen uw AOW en pensioen »

10/05/2012

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Jerry Joseph

Beste Heer Borgdorff,
de kosten van het fonds zijn bijlange na niet hoog, maar als tekort dreigt in de toekomst kom dan uiteindelijk eens met NAAKTE CIJFERS!
Ja die NAAKTE CIJFERS, en alleen die NAAKTE CIJFERS, kunnen bewijzen waarom de premies steeds moeten worden verhoogd en de pensioenen moeten worden bevoren of zelfs verminderd!
Ik wil U helemaal niets verwijten, maar op die manier lijkt het totale gebeuren er steeds meer en meer op dat hogere heren als U, ja politicie, de Nederlandse Bank, ja zelfs de vakbonden zich hebben moeten schikken naar Brussel (Europa).
Nederland is immers toch zo 'n peitleuterig landje in het totaal van de Europese Unie, maar beschikt wel over 'n ernorm kapitaal geld aan pensioen. Daarom had Nederland tot nu toe het beste pensioenfonds ter wereld. Dit kapitaal is voor het aller grootste gedeelte opgebouwd door mensen die werken of gewerkt hebben, goede voorzienigen waren getroffen voor de nabestaanden van jonge deelnemers die helaas jong kwamen te overlijden of arbeidsongeschikt werden, 'n goed pensioen was voorzien voor ouderen. Op die manier worden niet alleen al die voorzieningen langzaam afgebroken, ja zelfs de premies voor jongere werknemers worden steeds opgeschroefd. Ik heb met cijfers al 'n reactie gegeven op Uw blog zie:
http://pfzw.typepad.com/blog/2012/08/kunt-u-het-beter-dan-wij.html?cid=6a0133f4064a65970b01761764c178970c
Moeten we werkelijk naar 'n schamel Europees pensioenstelsel toe, waar zowel weduwen en wezen als gepensioneerden in Nederland flink moeten inleveren, en zelfs naar mijn mening de jongeren van Nederland heel flink, en zelfs overmatig moeten bijdragen.
Alles lijkt erop. Ho, wat mogen we fier zijn, we zijn het eerste landje in Europa die de pensioenleeftijd langzamerhand opschroefd tot 67 jaar. Ja in de overmaat van Europa kunnen ze zelfs nu nog met pensioen onder de 65 en in de meeste gevallen zelfs onder de 62 jaar!
Maar ja, we zijn brave burgers, welicht valt daar iets of zelfs veel te halen.
Wat krijgen ze nou in Griekenland, Spanje, Portugal, ja zelfs Frankrijk, diercte stakingen en betogingen tegen welke bezuiniging, ja zelfs op gebied van pensioenen. Wat voor weerwoord hebben de machthebbers in die landen daarop? In wezen geen, enkel maar deze we proberen het wel elders vandaan te halen.
Nou, kom dan net ECHTE CIJFERS, het kapitaal opgebouwd door ouderen, en de premies die tot op heden en in de toekomst door jongeren mogen enkel worden beschouwd als hun eigen algemeen kapitaal. Zij en zij enkel mogen de vruchten ervan plukken, want in wezen zijn het hun eigen centen. Hoe de pot te verdelen als de nood aan de man is werd in het verleden nagenoeg goed aandacht aan besteed, ja zelfs voor jongere deelnemers die helaas iets voorhadden (en ook voor hun directe nabestaanden). Maar het is in wezen zo dat we enkel met z'n allen jaar op jaar er 'n beetje op achteruit moeten!
Kortom, het zijn in wezen onze centen, niet die van de politicie, niet die van Europa of welk ook land daarvan, niet die van de vakbonden of werkgeversverenigingen, en ja wat denkt U zelf, zelfs niet die van U en Uw medewerkers.
Kort en eenvoudig samengevat die centen moeten worden gebruikt om op 'n zo econische manier mogelijk 'n zo hoog mogelijke pensioen uit te keren aan weduwen, wezen, gepensineerden, en dat terwijl de premies zomin mogelijk of zelfs helemaal niet moeten stijgen (ik vraag me zelfs af of die niet flik kunnen verlagen).
Gezien mijn visie, en ik herhaal:
http://pfzw.typepad.com/blog/2012/08/kunt-u-het-beter-dan-wij.html?cid=6a0133f4064a65970b01761764c178970c
lijkt mij, als de deelneemers van dit fonds er geen enkel stap hoeven achteruit te gaan. Niet jonge, niet ouderen. Maar het is al begonnen jaren geleden, de overstap van eind naar middenloon regeling, ik heb me zelfs nog een ding voor het hoog dat alleenstaanden erop achteruitgingen maar dat moet ik nog even uitzoeken. Kortom het fonds heft al in het verleden bezuinigd en dat vind je op deze blog wel terug.
Nou, waarde Heer, geen geprutst meer, echte cijfers, toon dan werkelijk aan dat we zo sociaal moeten zijn en allen wat moeten inboeten.

Groetjes,
Jerry

Jansje v Stempvoort

Het goede nieuws is dat de lasten geen 17%zijn maar lager dat is mooi.Laten we die er in elk geval in houden.Als ik later lees dat de lasten en de lusten gedeeld moeten worden wordt ik er weer een beetje. De lusten heb ik nog niet mogen proeven van het pensioen en zal dit voorlopig ook nog niet doen omdat dit gewoon te veel geld kost.Ik ben 59 en zou met 60 wel met pensioen willen, niet omdat mijn werk niet meer leuk vind maar omdat mijn lijf niet goed meer wil.Wel al vanaf mijn 15e AOW premie betaalt en vanaf mijn 25e pensioenpremie.De lasten wel opgebracht.Maar nu het op de lusten aankomt zal ik tot mijn 66e moeten blijven werken voor een behoorlijk pensioen.Wat ik me afvraag wat er dan weer bedacht wordt misscien vinden de heren in den haag mijn pensioen dan wel zo goed dat ik dan minder AOW ga ontvangen.Een ding weet ik wel wel ondanks de positieve berichten dat mijn generatie niet meer van de lusten is maar van de lasten.Voor iedereen betaalt maar zelf door moeten werken tot 66. Aan die regel kan het pensioenfonds niets doen maar heren in den Haag zij worden bedankt!!!!Tenslotte hoeven zij niet over hun pensioen in te zitten integendeel dat is helemaal voor elkaar. En wie zal dat betalen juist ja de werkende Nederlander die Rutte zo goed bedenkt het mocht wat.

Marianne van der Beek

Ik heb 46 jaar gewerkt. Eerst mocht ik geen pensioen sparen omdat ik te jong was. Daarna : je bent getrouwd. Kinderopvang was er niet, dus een aantal jaar thuis( 4 kinderen,8 pleegkinderen) Daarna 25 jaar werken in de zorg. Nu nog als ZZPer. U maakt in de blog veel duidelijk. Kunt u uitleggen, hoe eind 90-jaren een grote hoeveelheid geld uit de pensioenpot werd gehaald. Was dat een gift aan de overheid of een lening. Nu sinds kort met OBU lijkt het alsof je schuldig bent aan stelen, als je van mijn leeftijd bent.
Marianne van der Beek ( 64,5 jaar)

Bastiaan

Beste meneer Borgdorff,

ik ben eind de dertig, en rond de eeuwwisseling begonnen met werken. Dat betekent dat ik altijd het volle pond aan premie heb betaald, en dankzij de nieuwe regels mag ik blijven werken tot ik 68 (of 69) ben. De feestjaren '90 ( toen pensioen geen uitgesteld loon was, maar pensioenrechten voor spotprijzen werden weggegeven) waren ruim voor mijn tijd. Wat mij altijd bevreemd is dat die periode altijd wordt aangeduid als 'diefstal door de overheid' maar mijns inziens was het vooral een kadootje aan de werkgevers en werknemers. Daarbovenop zijn het dezelfde mensen die toen hebben geprofiteerd, die nu (bijna) met pensioen zijn, en klagen om het hardst.

meneer Borgdorff,
kunt misschien een keer uitleggen wie er nou precies het meest heeft geprofiteerd van de 'pensioen voor spotprijzen' in de jaren 90 ?

Dan ook nog een suggestie.
Is het niet mogelijk om die gemiste premies met terugwerkende kracht te innen, zodat de dekkingsgraad wat omhoog kan, en er niet gekort hoeft te worden en misschien zelfs weer geindexeerd kan worden. Wellicht kunt u de gemiste premie verrekenen met de uit te keren pensioenen. Het is nu eenmaal makkelijker uit te leggen dat iemand minder krijgt omdat hij/zij te weinig betaald hebt, dan uit te leggen dat het door de lage rente komt...

groet,
Bastiaan

Magda

Geachte hr Borgdorff,
Wil dit even kwijt.Vroeger dat is 40 jr geleden heb ik gevraagd om mijn afdracht van pensioen zelf te beheren.Ik vind het te gek voor woorden dat je een gedeelte van je salaris moet opofferen.Begrijp wel dat niet iedereen kan sparen.Verder denk ik dat mensen van 85-90jr er over een jr of 5 niet meer zijn.
Onze generatie [65] zal niet zo oud worden,als ik zie hoeveel jonge mensen om me heen de 60 of 65 niet halen, dan denk ik waar maken we ons druk over.Jullie kijken 40 jr verder??
De generatie onder ons zal zeker niet zo oud worden,want daar is een categorie met obesitas en alle verwanten ziektes daar aan gekoppeld.
Komen dan in de WAO
Misschien zit ik in het verkeerde deel van het land.
Dus ik denk dat het probleem zich zelf straks oplost.
Magda

jan spijker

Hr Borgdorff,
Even duidelijk: Bij de bank is mijn €. 100,--
bij bankspareen volgend jaar €. 103,=
Bij einddatum is alles van mij en mijn kinderen. Ons pensioenfonds verminderd onmiddelijk na bv.
mijn overlijden het pensioen voor mijn vrouw.
Als die overlijdt gaat mijn complete opbouw in de zakken zitten van het pensioenfonds.
Een 25 jarige HBO-er heeft bij samengestelde interest bij de huidige afdracht na 40 jaar minimaal €. 600.000,-- op de bank staan, waar ie mee kan doen wat ie wil.Niemand kan dit bv. zomaar korten.
(al de andere fratsen zoals parnerpensioen kun je gewoon apart verzekeren.
Ik zou het graag zelf willen regelen. Onmiddelijk
Ik ben 58 jaar en schrik van mijn pensioen in verhouding tot mijn inleg.
groeten
Jan Spijker

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Borgdorff

Peter Borgdorff

Directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn:
‘Ik vind het heel belangrijk om u op de hoogte te houden over uw pensioen. Hoewel ik niet op alle reacties persoonlijk kan ingaan, hoor ik wel graag van u hoe u over bepaalde zaken denkt. Vandaar dit blog dat ik wekelijks zal schrijven en waar u direct op kunt reageren. Uw reactie is van harte welkom!’

Dit is een persoonlijk blog, waarop iedereen kan reageren. De redactie heeft het recht om reacties die in strijd zijn met de spelregels te verwijderen of aan te passen. Meer over de spelregels

  LinkedIn: Peter Borgdorff