« Opluchting - voor even | Hoofdmenu | Goed nieuws, maar nog niet uit de problemen »

01/13/2012

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

P.Thijssen

Na het zuur komt het zoet was een uitspraak van een vertokken politicus.
Voor de gepensioneerden komt na het zoet nu het zuur.
Wat moet je nog geloven

charles

het blijft vreemd dat er niet gerekend wordt met een gemiddelde rente gebaseerd op schommelingen over een periode van zeg 30 jaar
Ook als je conservatief rekent dus niet uitgaat van een versneld toenemende rente bij economisch herstel zou je over een periode van zeg de komende 4 a 6 jaar op een hogere rekenrente uit moeten komen. De economie en ook de rente ontwikkelt zich in golfbeweging.
Voor de gemiddelde deelnemer van de pensioenfondsen moet e.e.a. toch inzichtelijk te maken zijn, als je uitlegt dat je verschillende rekenmodellen hebt gehanteerd die de meest waarschijnlijke economische ontwikkelingsscenarios volgen. Extrapoleren, het is allemaal echt niet zo moeilijk dunkt me.

lya kaptijn

Ik vind dat u uw uiterste best moet doen om de pensioenen niet te gaan korten. Als ik denk aan die hoge premies die ik elke maand betaald heb!!.
Geen verliezen op beleggingen afgelopen jaar, dan niet korten.

Pascal van der Maaten

PFZW moet eindelijk eens stoppen met die zalvende, omtrekkende woorden. Stoppen met het versturen van e-mails die alleen het weinige goede nieuws in plaats van het echte nieuws weergeven. Communiceer nu eens echt en zet die communicatieafdeling op een zijspoor, met hun nietszeggende mailtjes die verstuurd worden door een marketingbedrijf (Myclang). Met hilarische websites "hoe het nu echt zit met de pensioenen".

We staan voor een enorm generatieconflict. De ouderen, zoals mw Kaptijn hieronder, vinden dat ze een enorme premie hebben betaald en dus geen verlaging van de pensioenen hoeven te accepteren. De jongeren betalen echter veel meer premie, werken langer en zullen minder pensioen ontvangen. Hoe lossen we dat rechtvaardig op?

PFZW wil of kan dat niet snappen en gedraagt zich als een grootwinkelbedrijf dat door het creëren van een droomwereld zoveel mogelijk wasmiddelen probeert te verkopen. Maar wel met gedwongen winkelnering. Ik wou dat ik eruit kon stappen.

Jadwiga J.M.V. Solarz

Al die jongeren die zo piepen moeten hun mond houden.
Waren jullie op je 16e al aan het werk? Nee dus.
Wij als ouderen hebben onds hele leven betaald, ook voor jullie. Ik heb eens gelzen in een krant dat jullie pensioen allang betaald is. Maar ja, als je al die leugens en de polaristatie van jongeren versus ouderen gelooft, dan ben je geen knip voor je neus waard.Er is geen generatieconflict alleeen een bankenconflict een eliteconflict. Verdiep je eens in wat er allemaal bekokstoofd wordt.Ba, als ik je hier zou ontmoeten dan was het niet best!

Why you shouldn't whine

Superb job with the piece. I really intend to
check back in order to take a look at a whole lot more of the
superbly written articles..

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Borgdorff

Peter Borgdorff

Directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn:
‘Ik vind het heel belangrijk om u op de hoogte te houden over uw pensioen. Hoewel ik niet op alle reacties persoonlijk kan ingaan, hoor ik wel graag van u hoe u over bepaalde zaken denkt. Vandaar dit blog dat ik wekelijks zal schrijven en waar u direct op kunt reageren. Uw reactie is van harte welkom!’

Dit is een persoonlijk blog, waarop iedereen kan reageren. De redactie heeft het recht om reacties die in strijd zijn met de spelregels te verwijderen of aan te passen. Meer over de spelregels

  LinkedIn: Peter Borgdorff