« In gesprek | Hoofdmenu | Op maat »

10/03/2011

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Willem

Jammer dat de werknemer weer de lasten heeft, de pensioenpremie liegt er niet om. Dat gaat ook ten koste van mijn koopkracht. Ik ben nu 57, straks heb ik 42 jaar betaald en mag ik blijven weken tot 70.
Ik had het beter zelf belegd.
Het is aldoor jan die betaald, de grote jongens (ook de heer Peter Borgdorff) zullen een beter pensioen overhouden van ons geld.

Peter Borgdorff

Geachte heer, beste Willem,

PFZW behaalde de afgelopen veertig jaar een gemiddeld rendement per jaar van zo'n 8%. Dat is inclusief de recente crisis en na aftrek van alle kosten. Als u het zelf had belegd, had u het zeer waarschijnlijk niet beter kunnen doen.
Dat goede rendement op de lange termijn en de lage kosten, zorgen ervoor dat de pensioenuitkering de premie-inleg vele malen overtreft. U ontvangt dan ook veel meer euro's aan pensioen dan u aan premie in euro's heeft betaald.

Overigens is mijn eigen pensioen ook ondergebracht bij PFZW. Voor mijn pensioen geldt dus hetzelfde als voor uw pensioen.

Vriendelijke groet,
Peter Borgdorff

Peter

Dat heen en weer gezwaai van de rente per maand bekijken noem ik "rukwinden beleid" is het niet beter om een soort rente rust hierop te introduceren. dit houd in dat de gemiddelde rente van de afgelopen, 3,4 of 5 jaar bepalend is. hierdoor zijn de schommelingen minder groot. ik begrijp dan dat bij stijgende koersen en rente er minder snel omhoog wordt bijgesteld. maar ook minder snel naar beneden.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Borgdorff

Peter Borgdorff

Directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn:
‘Ik vind het heel belangrijk om u op de hoogte te houden over uw pensioen. Hoewel ik niet op alle reacties persoonlijk kan ingaan, hoor ik wel graag van u hoe u over bepaalde zaken denkt. Vandaar dit blog dat ik wekelijks zal schrijven en waar u direct op kunt reageren. Uw reactie is van harte welkom!’

Dit is een persoonlijk blog, waarop iedereen kan reageren. De redactie heeft het recht om reacties die in strijd zijn met de spelregels te verwijderen of aan te passen. Meer over de spelregels

  LinkedIn: Peter Borgdorff