« Laat uw stem horen! | Hoofdmenu | Fietsen »

08/26/2011

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

H.Post.

Het is een bekende gewoonte dat mensen elkaar napraten.Zo doet Peter dat ook door te stellen dat de gemiddelde leeftijd hoger wordt.Ooit heeft iemand dat geroepen zonder feitelijk bewijs.
Zolang er nog jaarlijks 25.000 mensen hun pensioen niet halen door diverse oorzaken gaat de gemiddelde leeftijd helemaal niet omhoog.
Individueel misschien wel maar dat heeft geen relatie met een collectief systeem.

Willem

Natuurlijk worden we ouder. Maar dat gaat niet altijd samen met een goede gezondheid.
Dus ouder houdt niet per definitie in dat je langer kan werken.
En met al die ongeneeslijk zieken die er zijn vraag ik mij ook af of dat allemaal wel waar is.

Dan wil ik ook nog wijzen op de afnemende werkgelegenheid. Hoe kun je verklaren dat de werkgelegenheid afneemt, er 400.000 werklozen zijn (nog buiten bijstand) en de ouderen langer moeten doorwerken.

Denkt de politiek en ook PZFW dat mensen niet in de gaten hebben dat er een discrepantie in deze twee stellingen zit? Nog aangewakkerd door het aantal arbeidsmigranten dat we nu al kennen en wat in de komende decennia alleen maar zal stijgen?
We zullen de komende jaren ons werk hebben om de beroepsbevolking (15 tot 65 jaar) aan het werk te krijgen en te houden. En die dekkingsgraad die PGGM nodig moet hebben (opgedrongen door politiek en banken) is misschien ook wel niet zo hard nodig als wordt gesteld. Politiek mag zich in mijn ogen al helemaal niet met een pensioenfonds bemoeien. Als PZFW andere mogelijkheden heeft voor haar leden, moet dat gewoon door kunnen gaan en PZFW moet de oren niet naar -in dit geval- naar Donner of de Jager laten hangen. Dat zijn maar marionetten van topambtenaren.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Borgdorff

Peter Borgdorff

Directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn:
‘Ik vind het heel belangrijk om u op de hoogte te houden over uw pensioen. Hoewel ik niet op alle reacties persoonlijk kan ingaan, hoor ik wel graag van u hoe u over bepaalde zaken denkt. Vandaar dit blog dat ik wekelijks zal schrijven en waar u direct op kunt reageren. Uw reactie is van harte welkom!’

Dit is een persoonlijk blog, waarop iedereen kan reageren. De redactie heeft het recht om reacties die in strijd zijn met de spelregels te verwijderen of aan te passen. Meer over de spelregels

  LinkedIn: Peter Borgdorff