« Een onrustig kwartaal | Hoofdmenu | Guur weer »

07/29/2011

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Jan Roos

U gaat hierboven in op de steun aan Griekenland. Dat is duidelijk, maar hoe is de situatie met andere "risicolanden", zoals Portugal, Ierland en wellicht Spanje en Italië? Loopt PGGM hier evt. wel een risico?

Peter Borgdorff

Geachte heer Roos,

De resultaten van beleggingen staan niet vast. Om risico’s te beperken voeren wij een actief en gedegen risicomanagementbeleid. Bij extreme marktomstandigheden grijpt Pensioenfonds Zorg en Welzijn zonodig in volgens staand beleid. Dit geldt ook voor de zogenaamde risicolanden die u noemde. Hoe we , indien nodig, het beleggingsbeleid aanpassen, mogen we niet aangeven, omdat dit voorkennis zou zijn.

Zoals in de blog ook aangegeven is uw pensioengeld bedoeld voor uw pensioen. Alle beleggingen dienen dus maar één doel: uw pensioen. U kunt er vanuit gaan dat we alle risico’s scherp in de gaten houden en zonodig daartoe handelen. Mocht u meer informatie willen over ons beleggingsbeleid, dan kunt u dat vinden op http://bit.ly/qnxnyG

Op http://bit.ly/oOzB1b vindt u een overzicht van al onze beleggingen. Dit overzicht wordt een keer per jaar uitgegeven en de laatste uitgave is van 31 december 2010.

Met vriendelijke groet, Peter Borgdorff

Nel vander Boon

ik lees uw voorwoord in het laatste nr "eigentijd"....ik word wat narrig als u pas in de laatste alinea de zaken naar uzelf / het fonds toehaalt !!!ik vind het echt aan jullie om duidelijkere voorlichting te geven . zelf ben ik door een uitgebreid tel contact door mijn cijfers geleid en ben pas hierna fatsoenlijk op de hoogte !! raar dat ik de goeie cijfers niet uit jullie jaarberichten kan halen ( het is iets beter aan het worden )...dat is toch te gek ! en ik doe er echt mijn best voor , maar krijg nu toch andere getallen ...waar ik gelukkig blij mee kan zijn ! op blz 20 staat dan nog een dom praatje met rendementen !! zou het niet beter zijn om dat in deze tijden weg te laten??informeer correct en terzake , daar hebben we het meest aan .

j. wijnen

waar blijft de dekkingsgraad over de maand juli 2011 ?
maand juli 2011 is toch al lang voorbij ?

Siebe Vlasma

Vandaag in de media ongeruste brichten over de dekkingsgraad, deze zou bij Pf Zorg en Welzijn onder de 105% zijn gekomen, kunnen we z.s.m. van het Pensioenfonds Z en W zelf horen hoe we er voor staan?

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Borgdorff

Peter Borgdorff

Directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn:
‘Ik vind het heel belangrijk om u op de hoogte te houden over uw pensioen. Hoewel ik niet op alle reacties persoonlijk kan ingaan, hoor ik wel graag van u hoe u over bepaalde zaken denkt. Vandaar dit blog dat ik wekelijks zal schrijven en waar u direct op kunt reageren. Uw reactie is van harte welkom!’

Dit is een persoonlijk blog, waarop iedereen kan reageren. De redactie heeft het recht om reacties die in strijd zijn met de spelregels te verwijderen of aan te passen. Meer over de spelregels

  LinkedIn: Peter Borgdorff