« Eensgezindheid | Hoofdmenu | De Pensioencoach »

07/01/2011

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

S Lagrand

Vraag:

Kunt u eens de voor en nadelen van het akkoord naast elkaar zetten van Fnv en Abvakabo? Nu is niet helder wat het probleem van de Abvakabo is.
Omdat het een beduidend grote groep is zullen ze toch niet zo maar tegen stemmen.

vr Gr S Lagrand

M.J.C.Jetten

Geachte heer Borgdorff.
Het bevreemd mij dat niet meer terug te lezen en vinden is of mensen die een zwaarder beroep hebben een regeling krijgen.
Wij hebben in de jaren 1970 tot 1990 ontzettend zwaar werk verzet omdat geen voorzieningen die nu via de ARBO verplicht zijn(tilliften en andere hulpmiddelen. Dit heeft reeds zijn tol gevraagd. Doorwerken tot 66 jaar zal voor vele werknemers geen optie zijn omdat het fysiek niet meer op te brengen is. Wij krijgen dus de rekening gepresenteerd.
Gaarne hierop een reactie

Willem

Beste heer Borgdorff,

Ik ben in 1972 in de zorg gaan werken. Tilliften waren nog niet uitgevonden, dat is pas 'begin 1990 uitgevonden net als (vaak overtreden) arboregels.

Ik ben nu al ander werk gaan doen in de zorg omdat mijn rug en nek kapot zijn. Slijtage. Met uw meegaandheid en het stelselmatig niet nakomen van afspraken (zogenaamd onder druk van Den Haag) en het dreigend investeren in Griekenland, krijg ik de rekening gepresenteerd voor straks 50 jaar hard werken.

Ik ga in elk geval tegen het pensioenakkoord stemmen. Als er zoveel geld aan andere landen gegeven kan worden (Griekenland, Ierland, Portugal) vraag ik mij af waarom wij. de werknemers, deze rekening mogen gaan betalen door later met pensioen te mogen gaan.

Graag uw reactie!

G. Roebeling

Beste heer Borgdorff,

Fout op fout stapelt zich op in de financiele wereld en de politiek, en de grijp- en graaicultuur blijven gestimuleerd worden door alle maatregelen. In alle rollen die je als mens hebt, belastingbetaler, pensioenpremiebetaler, werknemer, ouder, ziektepremiebetaler of zieke... het risico wordt uit onze portomonnee betaald, terwijl de specialisten er op los kunnen investeren, risico's nemen en daarvoor heel hoge salarissen en bonussen in de wacht slepen.
Hoe meer risico's, hoe meer er betaald wordt om risico's te nemen, en hoe meer dat risico op onze schouders gaat drukken...en we kunnen er NIETS aan doen! Wij kunnen geen functioneringsgesprekken voeren met u, of de aandeelhouders, we zitten niet bij de onderhandelingen, we zitten niet bij de top van de banken en ook niet bij de ministers... maar betalen wel de rekeningen.

Wat ik vraag is: WAARBORGEN voor een VOORZICHTIG beleggingsbeleid, en niet om 'inzichten in de risico's die jullie nemen' - ik heb geen invloed op die risico's, dus is 'weten waar de fouten zitten onvoldoende'.
Ik hoop dus dat u uw naam eer aandoet,
de heer WAAR-Borgdorff.

Overigens heb ik NEE gestemd, tegen het pensioenakkoord, om de reden van risico-vol beleggen en de vrijheid waarmee dat per fonds kan gaan, en het gebrek aan invloed dat je daar als klant/consument/pensioenhouder op hebt. Je bent volkomen afhankelijk.

met groet,

G. Roebeling

Peter Borgdorff

Geachte mevrouw of heer Jetten en beste Willem,

Met excuus voor een vertraagde reactie, hier toch een antwoord op jullie berichten.
Wat betreft Griekenland: zoals ik al eerder heb aangegeven, Pensioenfonds Zorg en Welzijn heeft op dit moment geen geld geleend aan de Griekse overheid en we doen ook niet mee aan de steun aan dat land. Daar is uw pensioengeld niet voor bedoeld.

De andere opmerking gaat over zwaar werk en de onmogelijkheid om langer door te werken. Ik herken dat geluid, want ik hoor het vaker als ik mensen spreek die al een leven lang in de zorg werken. Niet alleen is het werk fysiek zwaar (zeker vroeger), maar ook mentaal kan het zeer belastend zijn.
Wij gaan als pensioenfonds niet over de afspraken die het kabinet met de werkgevers en de vakbonden maakt over de veranderingen in het pensioenstelsel. We moeten als pensioenfonds afwachten wat de uitkomst zal zijn. Maar het bestuur van Pensioenfonds Zorg en Welzijn, met daarin werkgevers en werknemers uit de sector, weet als geen ander hoe zwaar het werk in de zorg kan zijn. Dat laten we ook weten aan Den Haag en aan de vakbonden en werkgevers aan de onderhandelingstafel.

We hopen dan ook dat er op landelijk niveau verstandige afspraken worden gemaakt, die rekening houden met zware beroepen. En natuurlijk moeten we met elkaar ook zorgen voor gezond werk in de sector, dat iedereen lang kan volhouden. Maar wie er al een leven lang werken op heeft zitten, zal daar niet meer veel aan hebben. Daar moeten we rekening mee houden. Ik hoop samen met u dat dat ook gebeurt in Den Haag.

Met vriendelijke groet,
Peter Borgdorff

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Borgdorff

Peter Borgdorff

Directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn:
‘Ik vind het heel belangrijk om u op de hoogte te houden over uw pensioen. Hoewel ik niet op alle reacties persoonlijk kan ingaan, hoor ik wel graag van u hoe u over bepaalde zaken denkt. Vandaar dit blog dat ik wekelijks zal schrijven en waar u direct op kunt reageren. Uw reactie is van harte welkom!’

Dit is een persoonlijk blog, waarop iedereen kan reageren. De redactie heeft het recht om reacties die in strijd zijn met de spelregels te verwijderen of aan te passen. Meer over de spelregels

  LinkedIn: Peter Borgdorff