« Kostenbeheersing | Hoofdmenu | Nog één keer Griekenland »

07/22/2011

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Rens

En hoe zit het nou met de steun van PZFW aan Griekenland? En wat doetPZFW aan kostenbeheersing, buiten het veel minder uitbetalen van pensioenen? We lezen hier een hoop uitleg, maar zien veel rond-de-pot-gedraai! Dus daarom hier keihard de vraag: Hoe ziti het met de pensioenen van 55 jaar en ouder die straks op 62,5 met pensioen willen? Hoe wordt de inkomensval van 300 euro ten opzichte van het pensioenoverzicht van 2010 opgevangen??

PZFW, geef daar eens antwoord op?

Peter Borgdorff

Geachte heer of mevrouw Rens,

Over de steun aan Griekenland heb ik mijn laatste blog geschreven. Ik denk dat u daarin antwoord krijgt op uw vraag.

Kostenbeheersing is voor PFZW een belangrijk punt. Zeker waar het gaat om de kosten van vermogensbeheer, waar de verreweg meeste kosten worden gemaakt. PFZW is op dat punt een van de goedkoopste pensioenfondsen van Nederland.
Wij proberen sinds ruim een jaar ook onze buitenlandse vermogensbeheerders zo ver te krijgen volledige openheid aan ons te geven over de zogenoemde verborgen kosten die bij het beheer van het vermogen worden gemaakt. Daarin loopt PFZW voorop. We zijn nu zover dat we 95% van die verborgen kosten on beeld hebben. Daardoor kunnen we nu nog beter sturen op de beheersing van deze kosten. Daarnaast hebben we andere pensioenfondsen onlangs opgeroepen met ons mee te werken in de strijd om meer openheid over de kosten van vermogensbeheer te krijgen.

Wat betreft uw vraag over de hoogte van uw pensioen op uw pensioenoverzicht: het lijkt me het beste daarover met ons te bellen. Dan kunnen onze mensen samen met u naar uw specifieke situatie kijken.

Met vriendelijke groet,
Peter Borgdorff

russian escort

Hoop wat hulp van u te ontvangen, als ik zal vragen.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Borgdorff

Peter Borgdorff

Directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn:
‘Ik vind het heel belangrijk om u op de hoogte te houden over uw pensioen. Hoewel ik niet op alle reacties persoonlijk kan ingaan, hoor ik wel graag van u hoe u over bepaalde zaken denkt. Vandaar dit blog dat ik wekelijks zal schrijven en waar u direct op kunt reageren. Uw reactie is van harte welkom!’

Dit is een persoonlijk blog, waarop iedereen kan reageren. De redactie heeft het recht om reacties die in strijd zijn met de spelregels te verwijderen of aan te passen. Meer over de spelregels

  LinkedIn: Peter Borgdorff