« Gaan de Grieken er met ons pensioen vandoor? | Hoofdmenu | Eensgezindheid »

06/17/2011

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

W. van Zanten-Zwolle

Griekenland moet hard aangepakt worden vanwege hun eigen onbetrouwbare handelen en mede om te voorkomen, dat de andere zuidelijke landen denken, dat "wij" hun problemen wel zullen oplossen. Dan gaat m.i. het hele euro-gebied failliet. Geen (pensioen)geld naar Griekenland en Griekenland uit de Euro. Ik heb tot mijn 65e pensioenpremie betaald voor mijn eigen toekomst en niet voor de Griekse (jong)gepensioneerden!

Van rossum

Zijn ze in den haag helemaal van de pot gerukt om ons pensioengeld aan de Grieken te geven!!
Wij moeten tot ons 66 werken en zij gaan met de 50 zitten kaarten!
Dat geld zien wij nooit meer terug,dat weten ze nu al.
Waar moeten en kunnen wij straks aankloppen?
Zijn wij Nederlanders dan zo,n makke koeien dat we alles maar pikken?
Ja hele goeie melkkoeien! Kijk maar naar de hoge benzine prijzen,steeds hogere
Zorgpremie en het basispakket dat steeds meer uitgekleed word.en zo kunnen we nog wel even door gaan. Genoeg is genoeg .blijf van ons geld af! Zoveel blijft er niet meer over.alleen de zorgpremies al is bijna een hypotheek van een 2 huis.
En als het zo door gaat hebben we straks ook geen pesioen.

Willem

Als de Jager vindt dat de Pensioenfondsen mee moeten betalen een een reddingsplan voor de grieken, hij impliciet zegt dat de pensioenfondsen er financieel goed voorstaan. Ook zegt hij daar naar mijn mening mee, dat dan de pensioenleeftijd niet omhoog hoeft en de uitkeringen omlaag.

Bovendien, het pensioenfonds wordt gevuld door werkgevers en werknemers. dus is het niet aan de Jager en de zijnen (in europees verband) om in ons pensioenfonds te gaan graaien. Dat is eerder gedaan bij ABP (500 miljoen) en die hebben daar lang last van gehad.

Dus pensioenfonds, laat uw oren niet naar de politiek hangen maar blijf de koes van vóór de crisis draaien. Dan doet u mijn premie betaling eer aan in plaats van de contractbreuk die u tot heden hebt gepleegd!

Willem

Zie: "Gaan de Grieken er met ons pensioen vandoor?"

De tekst die wordt weergegeven wijst wel op mogelijke deelname van het pensioenfonds aan het geldwegsmijtplan voor Griekenland. In dat geval zullen de leden van PZFW aan het woord moeten komen.

Marianne Brantenaar

Als Griekenland failliet gaat zijn we verder van huis. De Eurozone toont weinig leiderschap. Daarbij gevoegd de leuze van ieder land; "not in my backyard". En de chaos is compleet. Grieken zijn een heel ander volk met andere gebruiken. Europa heeft veel geld gestoken in onzinnige infrastructuren in dit land. Veel duur aangelegde spoorwegen liggen braak en bij hun stations komt geen trein langs. Dit is pas verspilling. In andere landen, Spanje en Portugal heeft men toch wel leergeld betaald? Om van Italië maar te zwijgen. Europa is een loshangend zooitje, met misschien goede bedoelingen die in de noordelijke helft iets beter passen dan in de zuidelijke en oostelijke delen.
Of het zinnig is te beleggen met pensioengeld? Ik denk dat dit in het verleden al is gebeurd en er door de verliezen is aangetoond dat er alleen in degelijke fondsen moet worden belegd. Sociaal gezien; geef alle bonussen van dit jaar aan Griekenland. Moet je eens zien hoeveel geld dat is! Ik ben niet tegen een bonus, maar soms heb ik het gevoel dat er altijd een ANDER met mijn geld er van door gaat en ik zelf maar moet zien hoe ik er kom.

wijnen

ik ben een gepensioneerde uit de zorg.
heb in de jaren zeventig 11,7% premie per maand
betaald aan het pensioenfonds.
nu ben ik toch bang dat er straks afgestempeld
moet worden,omdat Griekeland en misschien anddere
europese landen ons geld of mijn geld moeten
hebben,omdat zij zelf niets gedaan hebben.
mijn pensioen wordt niet geindexeerd en is
bevroren.dus dat is een financieel nadeel.
temeer dat de lasten steeds hoger worden.
resumerend: De werknemer is altijd de klos
dat gebeurde al in het verleden-ook heden en
ook in de toekomst. groetjes

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Borgdorff

Peter Borgdorff

Directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn:
‘Ik vind het heel belangrijk om u op de hoogte te houden over uw pensioen. Hoewel ik niet op alle reacties persoonlijk kan ingaan, hoor ik wel graag van u hoe u over bepaalde zaken denkt. Vandaar dit blog dat ik wekelijks zal schrijven en waar u direct op kunt reageren. Uw reactie is van harte welkom!’

Dit is een persoonlijk blog, waarop iedereen kan reageren. De redactie heeft het recht om reacties die in strijd zijn met de spelregels te verwijderen of aan te passen. Meer over de spelregels

  LinkedIn: Peter Borgdorff