« Witte rook? | Hoofdmenu | Het Pensioenakkoord »

06/24/2011

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Willem

Als vernieuwing betekent dat PZFW weer de pensioenregels gaat veranderen dan kan ik alleen maar hopen dat ik al het geld dat nu "gespaard" is vandaag op mijn rekening wordt gestort.
Door de vele keren contractbreuk die PGGM heeft gepleegd (toen ik tekende was het 60 jaar tegen eindloon, toen middelloon, toen flex en nu zijn er weer veranderingen nakende) heb ik gemerkt dat je beter zelf zaken kan regelen en al die duurbetaalde organisaties niet nodig hebt.
Dus schaf de pensioenfondsen maar af en regel bij wet dat werkgevers en werknemers een gelijkelijk deel premie op een aparte rekening storten.

Het is toch werkelijk een soap met de pensioenfondsen dat met ons geld wordt opgebouwd, en anderen gaan bepalen over het hoe en wat qua pensioen en hoogte.
Er zijn al lang cijfers bekend voor de toekomst en daar kan makkelijk en zonder al te veel pijn voor de betalers van het eerste uur op worden geanticipeerd. Het ontbreekt PZFW kennlijk aan visie!

Jose

Ik ben het volkomen met Willem eens.

n.oexman

ach zoals alles in nederland zullen we er weer bij inschieten ...er moet natuurlijk weer aan verdient worden de beslisingen zijn altijd ten gunsten van de pensioen fondsen

Gerald van Es

Zal toch wat moois zijn als je All-risk verzekering morgen zegt, nadat jij vandaag een total loss hebt opgelopen: nou meneer Borgdorff, gisteren hebben wij de voorwaarden gewijzigd. Alleen kapotte autoruiten worden nog door ons vergoed. Ja sorry, u snapt het wel, recessie, hoge kosten(onze directeur is zo duur met zijn bonussen). Wij zijn ook niet blij met deze maatregel, sorry. Nou meneer Borgdorff wat zegt u tegen z'on verzekering met uw aan flarden gereden Audi A6.
Wat denkt u, hoe ik me dan voel met deze onbetrouwbare verhalen nadat ik 32 en half jaar premie betaald heb en 38 jaar gewerkt heb. We hadden toch een overeenkomst gesloten 34 jaar geleden. Of is dat nu in keer maar een "fetchen" papier?
En geen smoesjes dat de tijden veranderd zijn. De verwachte Babyboom kwam in de tachtiger jaren 30 jaar geleden ook al voor het voetlicht. Daar is toen stomweg langs heen gewandeld en waarschuwingen werden afgedaan als "borrelpraat". Reageer hier dan maar eens op.

ANJA

OOk ik ben het met willem eens.
Er worden steeds maatregelen genomen waardoor we steeds minder ontvangen en de premies gaan wel omhoog. we werken langer door dus betalen ook meer voor minder ! En dan willen ze ook Griekenland nog ondersteunen met alle risico's van dien en als ik het goed heb gaan ze daar met 55 jaar in pensioen !! Moet volgens mij niet veel gekker worden. Als de pensoenverzekeraars winst maken ontvangen de bestuurders bonussen en als ze het slecht gedaan hebben wordt het verrekende met de werknemers die hebben ingelegd.
Laat mij dan liever zelf m'n zaakjes regelen

Toon van der Meer

Graag wil ik reageren op het stuk eensgezindheid
In 1970 toen ik mijn pensioen ging betalen toen zou mijn pensioen waardenvast zijn als ik nu terug kijk wat er nu plaatsvindt is dit eigenlijk triest Ook wij hebben voor onze oudere medemens moeten betalen en nu kunnen de jongeren de ouderen niet meer betalen maar dat komt ook dat de ouderen op jongere leeftijd eerder begonnen zijn met werken.
Nog even iets over het blijven hangen aan de strijkstok in de jaren 1980 toen was er zoveel geld bij het pensioenfonds dat het in Frankrijk werd belegd in een recreatiepark en dat ging daar niet goed daar heb het pensioenfonds PGGM vele miljoenen verloren dus die strijkstok was vol.
En wie weet wat er nog meer gebeurde in de beleggingen maar dat hoorde wij niet als betaler.
Het is nu zaak om de gelden goed te beleggen zodat er een goed rendement uit komt,dan kunnen de uitkeringen ook weer iets opgetrokken worden.

J.H. de Jong

Is er ooit ,,doorgerekend'' hoe het precies zit met de zgn. hogeropgeleiden,die pas op hun 30è ,meestal nog later, aan het arbeidsproces zijn gaan deelnemen en veelal korter werken en eerder met pensioen gaan? Daarbij komt nog dat ze veelal renteloze beurzen hebben gekregen die veelal niet hoeven terug te betalen.Ben zelf met mijn 14è gaan werken en in mijn eigen ,,vrije tijd'' en op eigen kosten doorgeleerd.
Dus leg mij het maar even uit.?

A. van Vliet

Wat maar steeds doodgezwegen blijft is dat in de 90-er jaren van de vorige eeuw de pensioenfondsen beschikten over een royale buffer van ongeveer 50%. Onze altijd geldhongerige overheid keek daar met begerige blikken naar en stelde voor via een extra belasting die buffer af te romen. Uiteindelijk is er een akkoord gesloten dat er te weinig premie in de pensioenfondsen gestort ging gaan worden. Voor dat akkoord waren zowel de pensioenfondsen, de overheid en de vakbonden verantwoordelijk. Dat is ook de reden dat alle partijen deze werkelijke oorzaak van het tekort doodzwijgen. Natuurlijk, de daling van de rente heeft er ook aan bijgedragen. Echter, ook hier treft de overheid schuld. Die heeft namelijk voorgeschreven dat pensioenfondsen hun reserves moesten berekenen tegen de actuele rentevoet, terwijl daarvoor de pensioenfondsen altijd een veel lagere rentevoet hanteerden. Ze bleven, zoals het een GOED pensioenfonds betaamt, aan de veilige kant zitten.
Dat we nu opeens veel langer blijken te leven is een goedkope, maar verkeerde, smoes die alleen gebruikt wordt om het gerommel met de pensioengelden uit het verleden te maskeren. Die langere levensduur heeft men al veel langer zien aankomen. Dat pensoenfondsen en vakbonden e.e.a. niet veel eerder aan de kaak gesteld hebben is ze wel degelijk aan te rekenen.

Sjaak Blokker

Misdaad loont. Als directeur Een rijke beloning krijgt na zijn onkosten loon bonnes en gouden hand druk krijg hij over de ruggen van jan met de pet ook door jan met de pet nog een goed pensioen.
Waren zij niet debiet aan de crises. Dexia woekerpolis en woeker rente. Re zit er tot nu toe geen achter de tralies. Laat de mensen na 50 jaar werken maar met pensioen.

Els

Geachte meneer Borgdorff,
Ik heb altijd begrepen dat wij Nederlanders voor de AOW heel sociaal alles samen moesten opbrengen en betalen. Pensioen was een ander verhaal. Dat is een verplicht eigen opbouw van een inkomen voor als je met pensioen gaat. Bovenop je AOW. Dat is wat ik altijd heb begrepen.
Wat gebeurd er nu toch allemaal. Ja, echt Nederland hoor. Eenzijdig wordt er gesjoemeld met ons eigen verdiend geld. Dat wij verplicht
moeten afdragen. Ik vraag mij echt af of ik nog wel krijg waar ik vanuit mijn verleden (toen ik dus die vanuit jullie éénzijdige voor mij verplichte "verzekering" ooit nog geld krijg. Ik ben zelf 58 jaar. Verdwijnt gewoon de AOW in de toekomst en wordt ons pensioen (zelf dus betaald) ons inkomen van de toekomst?
Wat ik echt niet begrijp meneer Borgdorff
is dat bijna alle gewone Nederlander morrelen, foeteren enz. Mensen voelen zich bedrogen. Keren zich af van het gezag in Nederland. Kijk maar naar de opkomst van de PVV. Mensen hopen daar nog een beetje redding te vinden. Daar horen ze dingen die gezegd worden, die wij Nederlanders van origine, nog begrijpen.
Maar deze hele hype rondom ons pensioen stelsel, is dat niet gewoon ons voor de gek houden? Ons een rad voor de ogen draaien? Sinds de eenwording van Europa (Nederlandse bevolking is daar massal tegen, wordt niet naar geluisterd)en de openstelling van onze landgrenzen, zie je Nederland toch hollend achteruit gaan.
Waar is ons recht nog meneer Borgdorff?
Fijn dat u een weblog heeft, maar waar lees ik uw reactie op onze verhalen en protesten. Volgens mij leest u ze niet eens zelf! Het raakt u niet, u salaris gaat gewoon door. Stopt uw baan, ach dan is er genoeg geld voor handen om verder van te leven.
Wat ik nu zegt, denken en zeggen veel Nederlanders. Waarom wordt daar nu niet eens naar geluisterd en iets aan gedaan......
Volgens mij omdat Nederland bestuurd wordt door Europa en wij geen eigen land meer zijn.
Meneer Borgdorff, ik gewone vrouw, ben bang dat alles wat wij met ons werken hebben opgespaard opgesoepeerd gaat worden door mensen die er geen recht op hebben!!!!
Wanneer wordt pensioen niet meer verplicht??????
Want dan spaar ik zelf wel, daar heb ik niemand voor over. En aan beleggen doe ik absoluut niet, dat is sjoemelen met je geld! Leuk voor als het goed gaat, maar geld weggooien als het tegenzit.

mia de regt

Diegenen die nu een riant pensioen krijgen op basis van de te ruime toenmalige regels, die er nog met de v.u.t. uitkonden, laat die met de kennis van nu ook een bijdrage leveren. Niet alleen de huidige pensioenbetalers en jongeren de dupe van het systeem laten worden.

August

Oplossing van alle problemen.
1. Laat ieder vrij in de keuze voor pensioenopbouw. Vindt het persoonlijk te gemakkelijk om met geld van een ander te gaan gokken, om daarna te zeggen van, "sorry" ik heb verkeerd gegokt( belegd, u krijgt minder pensioen.
Praat niet over solidatiteit voor elkaar, iemand die werkeloos wordt bouwt ook geen pensioen op en daar maakt men zich vervolgens niet druk om.


2. Laat een ieder die kiest voor pensioenopbouw ook zelf de keuze voor woor welk pensioenfonds hij/ zij kiest.

f van der valk

geachte heer Borgdorff
Prominent in het nieuws is het feit dat minister de jager praat met banken en pensioenfondsen over leningen aan Griekenland. Iedereen weet dat dit geld niet gaat terugkomen, ik zou als goed huisvader geen geld lenen aan een buurman die onverantwoordelijk leeft. De genoemde gesprekken vinden plaats zonder de klanten erbij te betrekken, uiteindelijk betalen die natuurlijk de schade. Ik vind dit getuigen van een enorme arogantie. Elke zichzelf respecterende instantie heeft een clientenraad die bij belangrijke beslissingen geraadpleegd wordt. Daarbij komt dat je van te voren al weet dat een belangrijk deel van de nederlandse bevolking tegen deze steun is. Op een reactie van mij hierover kreeg ik van de klantenservice het verhaal dat de PGGM niet participeert, echter de berichten over gesprekken met het ministerie van financien blijven voortduren. Hoe zit het nu? Van bank kan ik wisselen als klant (dat ga ik ook doen als de banken omgaan) maar een ander pensioen nemen wordt moeilijk.
F van der Valk Zoetermeer

Willem

Toch wel opvallend dat de heer Borgdorff niet reageert. Ik vind dit arrogant en minachtend.

Zou hij voor de microfoon van SBS6 wel reageren?

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Borgdorff

Peter Borgdorff

Directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn:
‘Ik vind het heel belangrijk om u op de hoogte te houden over uw pensioen. Hoewel ik niet op alle reacties persoonlijk kan ingaan, hoor ik wel graag van u hoe u over bepaalde zaken denkt. Vandaar dit blog dat ik wekelijks zal schrijven en waar u direct op kunt reageren. Uw reactie is van harte welkom!’

Dit is een persoonlijk blog, waarop iedereen kan reageren. De redactie heeft het recht om reacties die in strijd zijn met de spelregels te verwijderen of aan te passen. Meer over de spelregels

  LinkedIn: Peter Borgdorff