« Meepraten | Hoofdmenu | Goede zorg »

03/30/2011

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

henri verhoeven

Zembla staat bij mij als zeer goed en betrouwbaar bekend. Zij sturen niet zo maar wat onzin de ether in. De aflevering waar het hier om gaat heb ik niet gezien dus kan er ook niet over oordelen.

Peter Borgdorff

Geachte heer Verhoeven,

Hartelijk dan voor uw reactie.
Hoe betrouwbaar Zembla ook in eerdere uitzendingen bij u mocht overkomen, dit keer sloeg het programma de plank stevig mis. Ook het onderzoeksbureau dat in opdracht van Zembla onderzoek deed naar de pensioenfondsen, gaf kort na de uitzending toe dat hun rapport vol met (reken)fouten stond.

Vriendelijke groet,
Peter Borgdorff

M.Noordergraaf van Rees

Ik zou graag wat meer informatie over het pensioenfonds willen lezen in Eigen tijd dan alleen de verhalen van verpleegkundigen die nog niet aan hun pensioen denken en weten we nu wel dat er langer gewerkt moet worden.
Maar waar is de informatie over de beleggingen
en papieren verliezen terwijl ervoldoende premie binnenkomt.

R. van der Meij

Geachte heer Borgdorff,
De huidige financiële crisis, treft in feite alle landen in Europa en vele daarbuiten. Grote problemen in Griekenland, Ierland en Portugal komen dagelijks voorbij. Deze landen komen (vermoedelijk) zelf niet meer uit de problemen en de schulden zullen dan dus afgestempeld moeten worden. De vraag is dan expliciet: "wie gaat dat betalen"? Er zijn kennelijk twee mogelijkheden, namelijk: de overheden en/of de banken/verzekeraars/pensioenfondsen.
Als gepensioneerde ben ik dus altijd de klos wanneer de overheid en het pensioenfonds financiële belangen heeft in een of meerdere van de bovengenoemde landen. Aangezien de overheid doet wat zij wil heb ik daarop weinig invloed. Wel zou ik invloed moeten hebben in wat ons pensioenfonds doet. De vakbonden en de werkgevers vertegenwoordigen mij niet. Dus wil ik graag van u weten of ons pensioenfonds financiële produkten/belangen, als obligaties etc. heeft in deze landen? En zo ja, dan lijkt het me verstandig om die nu maar vast te dumpen en niet te wachten tot ze helemaal niets meer opleveren. Dan blijf in alsnog de dupe van onze overheid, maar word ik niet tweemaal gebeten.
Graag ontvang ik de antwoorden op mijn opvatting en uw visie op deze financiële puinhoop.

herman Janssen

De discussies over de huidige en toekomstige pensioenen zijn m.i. zinvol voor de werkenden, zij krijgen hierdoor de mogelijkheid om hun pensioen aan te passen aan het niveau dat zij wensen in de toekomst. Voor de huidige groep gepensioneerden is deze mogelijkheid niet meer aanwezig, derhalve is het m.i dan ook niet correct dat de pensioenen al enige tijd niet meer geindiceerd zijn en het besteedbare inkomen fors verminderd is.Er dient een grens getrokken te worden vanaf welke pensioen ingangsdatum,kortingen en niet indiceren van toepassing zijn op de huidige groep gepensioneerden.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Borgdorff

Peter Borgdorff

Directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn:
‘Ik vind het heel belangrijk om u op de hoogte te houden over uw pensioen. Hoewel ik niet op alle reacties persoonlijk kan ingaan, hoor ik wel graag van u hoe u over bepaalde zaken denkt. Vandaar dit blog dat ik wekelijks zal schrijven en waar u direct op kunt reageren. Uw reactie is van harte welkom!’

Dit is een persoonlijk blog, waarop iedereen kan reageren. De redactie heeft het recht om reacties die in strijd zijn met de spelregels te verwijderen of aan te passen. Meer over de spelregels

  LinkedIn: Peter Borgdorff