« Terug- en vooruitkijken | Hoofdmenu | Prutsende pensioenfondsen? »

02/04/2011

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

GPN v d Meij

M,
Dit is een reaktie op een vraag uit de zaal van iemand die zelf een aanvulling op zijn pensioen had afgesloten en toen gekonfroteerd werd met hoge kosten van wel 25%. Ikzelf heb destijds ook een dergelijke aanvraag gedaan, echter zelf de boel nagerekend en het geld zelf op de bank zetten gaf eenzelfde of zelfs beter rendement plus volledige vrijheid.Later is deze handelswijze van kostenberekening ook bekend geworden bij de zg woekerpolissen. Deze verzekeraars hebben ondertussen, na forse druk, hiet regelingen voor getroffen, maar wat heeft PGGM cq Z en W hier aan gedaan?

Met vriendelijke groet,
G vd Meij

J.J.B. (Hans) Breed

Ik heb de uitzending achteraf bekeken. Ik vond het een goede bijeenkomst en denk, dat alle vragen zo'n beetje wel aan de orde zijn geweest. Ik begrijp ook, dat er in de loop van dit jaar nog wel het een en ander gaat veranderen aan de regeling, nadat de politiek aan zet is geweest. Ik spreek de wens uit, dat met name voor de reeds gepensioneerden er nu eens duidelijkheid komt over de (tot heden misgelopen en toekomstige) indexatie. Net zoals velen zet ik mijn vraagtekens bij de huidige systematiek bij de berekening van de dekkingsgraad. Tenslotte, ik vond het een geslaagd experiment, dat voor herhaling vatbaar is.

PS: Ik groet vanaf deze plaats mijn ex-collega Wim Saaltink, die ook in de zaal aanwezig was en een aantal terechte vragen stelde c.q. opmerkingen maakte.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Borgdorff

Peter Borgdorff

Directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn:
‘Ik vind het heel belangrijk om u op de hoogte te houden over uw pensioen. Hoewel ik niet op alle reacties persoonlijk kan ingaan, hoor ik wel graag van u hoe u over bepaalde zaken denkt. Vandaar dit blog dat ik wekelijks zal schrijven en waar u direct op kunt reageren. Uw reactie is van harte welkom!’

Dit is een persoonlijk blog, waarop iedereen kan reageren. De redactie heeft het recht om reacties die in strijd zijn met de spelregels te verwijderen of aan te passen. Meer over de spelregels

  LinkedIn: Peter Borgdorff