« Langer werken? | Hoofdmenu | Dubbel en dwars: een rekenvoorbeeld »

12/16/2010

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

J.van.es@hetnet.nl

Graag zou nik willen weten of Peter Borgdorff een zoon is van Paul Borgdorff die ik in mijn jeugd gekend heb, hij kwam uit monster,

J Koop

Vanmiddag gereageert op de blog,ter zake doen en in keurige bewoordingen.Wel behoorlijk kritisch.Een paar uur later en veel van de reakties zijn niet meer terug te lezen????
Zijin we iets te kritisch naar uw zin????

J.Kyprou

waarom is de premie voor de Pensioen fonds verplicht??? men kan zelf bepalen hoe veel premie kan betalen en hoe veel pensioen kan krijgen???

Nederland volgt precies wat bij de VS gebeurt wat de financieren wetten betreft. waarom dus niet ook een vrijblijvende beleid wat de premies betreft???

men kan zelf bepalen hoe veel premie kan geven en hoe veel pensioen later wil krijgen!!!

waarom is alles dus verplicht wat de premies betreft???

R.M. Kortman

Indien de dekkingsgraad in november 104% is en mogelijk in december 105% zijn de aangekondigde maatregelen voor 2011 dan nog noodzakelijk?

Carla Huijsmans

Ik ben pre-pensioener en gelukkig heb ik veel pensioenjaren als vrouw op kunnen bouwen, ook als parttimer. Ik denk dat ik het ga redden met de middelen die mij ten dienste staan. Ik hoop dat het PGGM zijn integere wijze van beleggen en beheren hoog in het vaandel zal houden, want zoals mijn vader zaliger zei: "Het zijn sterke benen die de weelde kunnen dragen". Helaas heeft het APB dat in het verleden bewezen. Maar soms denk ik dat mensen zich echt veel te druk maken om luttele euro's die hen zogenaamd "ontvreemd" worden. Wees gewoon blij met wat je te verteren hebt en zet de tering naar de nering. We moeten niet overdrijven! Ik wens het PGGM een integer en succesvol 2011!

M van de Voorde

Wij mogen kritisch zijn omdat Zorg en welzijn van ons het vertrouwen krijgt te zorgen voor een waardevast pensioen. Daar hebben heel veel mensen zo'n 40 jaar geleden een contract met de voorganger van Zorg en Welzijn getekend. En een contract kan niet eenzijdig worden opgezegt. Het basispensioen kan dus niet zomaar naar beneden. Dat weten ze bij Zorg en Welzijn ook wel. Alle andere eventuele extra's wel. Ik ben overigens prima tevreden met ons pensioenfonds.

M. van de Voorde

Peter Speetjens

Er zit overigens wel een addertje onder het gras in de sfeer van de prepensioenen.
De vrije keuze om van prepensioen wel of geen gebruik te willen maken, wordt, als je ongewild in de WW komt en niet van plan was prepensioen te nemen, geforceerd door de regel dat je dan verplicht bent prepensioen te gaan nemen. Dat wordt vervolgens gekort op de WW uitkering en is dus zo in het water gegooid. Op die manier financiert pfz een deel van de WW uitkering door de overheid.
Dan heb je dus jarenlang ww premie betaald en pensioenpremie; je wordt werkloos en je eigen pensioenfonds begint je geld weg te geven in de vorm van korten van ww uitkering.
Dat kan toch nooit de opzet van het opbouwen van een pensioen zijn!
Het gaat bovendien om hoge bedragen ook, die je gewoon misloopt door deze vreemdsoortige regel. Is dat wettelijk verplicht? Waarom geldt het dan niet bij andere pensioenfondsen. Waarom wordt deze regeling niet gewoon uit het reglement gestreept, hier wordt nog het fonds, noch de deelnemer wijzer van. Sterker nog de deelnemer komt te laat tot de ontdekking dat zijn eigen pensioenfonds een soort van verlengde arm is van de overheid.

F.A.van Slooten

Vraag 1 Hoe denkt u dat ik moet gaan rondkomen wanneer er jaar op jaar niet meer geindexeerd gaat worden;de prijzen hoger worden;dus het levensonderhoud duurder?Wat als ik mijn hypotheekrente geent op destijds duidelijke afspraken met het pensioenfonds PGGM niet meer kan opbrengen terwijl dat op de destijds door PGGM berekende condities wel kon?Vraag 2 Aanvankelijk zou er weer geindexeerd worden wanneer de indexeringsgraad op 105 zou komen maar begrijp ik nu goed dat ook dat niet het geval zal zijn?

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Borgdorff

Peter Borgdorff

Directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn:
‘Ik vind het heel belangrijk om u op de hoogte te houden over uw pensioen. Hoewel ik niet op alle reacties persoonlijk kan ingaan, hoor ik wel graag van u hoe u over bepaalde zaken denkt. Vandaar dit blog dat ik wekelijks zal schrijven en waar u direct op kunt reageren. Uw reactie is van harte welkom!’

Dit is een persoonlijk blog, waarop iedereen kan reageren. De redactie heeft het recht om reacties die in strijd zijn met de spelregels te verwijderen of aan te passen. Meer over de spelregels

  LinkedIn: Peter Borgdorff