« Geen pensioengeld naar kernwapens | Hoofdmenu | Een roerig jaar »

12/24/2010

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

P.C.Muggen-Timmer

Ik ben geboren op 31-12-1949 en zou graag volledig gebruik gaan maken van het flexpensioen. Momenteel gebruik ik al een deel hiervan. Eigenlijk wil ik stoppen met werken op mijn 62e. Wat is wijs?

Bij voorbaat dank,

Elly Muggen.

Maarten en Daniëlle Sirag

Geachte heer Borgdorff,

Mijn vrouw en ik(beiden PZW) zijn naar de voorlichtingsbijeenkomst in Haarlem geweest. Duidelijk en compleet verhaal waarin u de ingewikkelde materie inzichtelijk heeft gemaakt.
Wij trokken de conclusie: deze jongens weten waar ze mee bezig zijn op het gebied van beleggen en bedrijfsvoering, zelf een pensioen regelen heeft geen zin maar ze hebben zich evenals andere pensioenfondsen teveel laten verrassen door de demografische ontwikkeling.

Blijf op deze manier communiceren met uw klanten dan komt het wel weer goed. Denk er ook eens over na wat u met de overdekking gaat doen als over bijv. 8 jaar de rente op 8% staat. Wordt er dan alsnog met terugwerkende kracht gecompenseerd?

Met vriendelijke groet,
Daniëlle en Maarten Sirag

Peter Borgdorff

@ Danielle & Maarten Sirag

Geachte heer en mevrouw Sirag,

Goed te horen dat u tevreden was over onze bijeenkomst in Haarlem!

Wat betreft uw vraag wat er gebeurd als de rente in de toekomst torenhoog zou zijn: ik verwacht eerlijk gezegd niet dat dit snel zal gebeuren. Maar als het pensioenfonds in zo'n geval veel reserves heeft, is het inderdaad de bedoeling om de in het verleden niet betaalde indexatie te repareren. Ik hoop met u dat we die periode snel mee zullen maken, maar zoals gezegd, denk ik eerlijk te zijn als ik de verwachting uitspreek dat het nog wel even zal duren voor we zover zijn.

Met vriendelijke groet,
Peter Borgdorff

Greet Beens

Beste meneer Borgdorff,
Toch even een verlate reaktie op uw rekenvoorbeeld.
Leuk rekenvoorbeeld,echter......
In 1969 (1951 geboren) heb ik de inservice opleiding tot verpleegkundige gedaan. Tot 1976 kon ik toen nog niet in het PGGM premie betalen, je moest 25 jaar zijn om premie te kunnen betalen. Dus al 7 jaren gewerkt zonder pensioen op te bouwen! Het waren zèèr werkzame jaren! Dus wat 40 jaar werken!!!! Uw werkneemster in de zorg
heeft dus i.p 47 jaar gewerkt en is nu 65 jaar als ik dit zo uitreken!
Verder zou ik het leuk vinden als
U eens een voorbeeld nam van het salaris van een
verpleegkundige i.p.v een manager in de zorg!

Met vriendelijke groet,
Greet Beens

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Borgdorff

Peter Borgdorff

Directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn:
‘Ik vind het heel belangrijk om u op de hoogte te houden over uw pensioen. Hoewel ik niet op alle reacties persoonlijk kan ingaan, hoor ik wel graag van u hoe u over bepaalde zaken denkt. Vandaar dit blog dat ik wekelijks zal schrijven en waar u direct op kunt reageren. Uw reactie is van harte welkom!’

Dit is een persoonlijk blog, waarop iedereen kan reageren. De redactie heeft het recht om reacties die in strijd zijn met de spelregels te verwijderen of aan te passen. Meer over de spelregels

  LinkedIn: Peter Borgdorff