« Beweging in Den Haag en Amsterdam | Hoofdmenu | Oefenen »

11/11/2010

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

W.v.d.Vrande

Hoe is het mogelijk dat een pensioenfonds met Miljarden in kas mogelijk moet besluiten om te korten op de pensioenen.
Als dat het geval mocht zijn,worden dan ook de salarissen van de medewerkers van Zorg en Welzijn gekort??
En het ongetwijfeld grote salaris vande heer Borgdorff ook???
Ik weet het antwoord al.

kees winkelaar

Indexeren is niet alleen goed voor de gepensioneerden, maar ook voor de staatskas.

Er wordt namelijk mininaal 15% belasting over geheven, of zie ik dit verkeerd?

vrg.K.Winkelaar

W.Tas

gaarne wat meer toelichting op het aspect van ëen andere rente.Wat moet ik mij daarbij denken? W.Tas.

S. ten Hoope

pensioenen lager, belastingen hoger, zorgkosten dito, wat komt nog meer? bijdragen voor Griekenland, Ierland en wat nog Meer? Zo houden we de gewone burger klein en komen we weer in de crisis jaren terecht van de vorige eeuw. Wordt er soms weer gestreeft door de Elite naar de ouderwetse toestand in de zin van, Hoed af plebejer er komt een Heer aan

Gregor Artz

De heer Borgdorff vindt het erg belangrijk om ons (mij) op de hoogte te houden over mijn pensioen.
Het lijkt me de normaalste zaak van de wereld dat hij dat doet, daarvoor is hij aangenomen en beurt daar een riant salaris voor. Hij doet alsof we daar blij mee mogen zijn. Zijn salaris wordt wel uit onze premies betaald. Als ze in de jaren 80 en 90 beter hadden opgelet en het premie niveau van dat moment hadden gehandhaafd en zich niet in de speculatie van de aandelen hadden gestort, was er nu geen probleem geweest. Schande dat we zo vernaggelt zijn.

Gregor Artz

Waarom kan de heer Borgdorff niet persoonlijk op onze reacties ingaan? Heeft hij daar geen tijd voor?
Leest hij ze niet of vindt hij ze niet belangrijk genoeg? Graag een antwoord van de heer Borgdorff op deze vraag. Waarom wordt ons dan gevraagd om reacties? Om ons een beetje zoet te houden? Voor de vorm? Belachelijk gewoon. Meneer Borgdorff u moest zich gewoon schamen om zo met uw salarisopbrengers om te gaan.

Willem

Economen in dit kabinet moeten zich eens achter de oren krabben. Als een grote groep angstig wordt om te besteden gaat het niet goed met de BV Nederland. En gepensioneerden waren een groep met weinig lasten en een bestendig inkomen. Nu wordt ik bang, geld genoeg op de bank, lage lasten (kinderen bijna de deur uit en hypotheek afbetaald) en regelmatige inkomsten dus geen angst voor werkeloosheid. En wat doe ik nu? Laat alles lekker op de bank staan en geef geef cent teveel meer uit. WEant niemend is hier meer te vertrouwen. Lekker puh!

Bertus de Vries

Ik merk dat het me steeds meer moeite kost jullie te vetrouwen. Al vind ik U verhaal glashelder.
Ik ben inmiddels 57 jaar dus niet zo ver af van gebruik. Maar telkens opnieuw moet ik weer nieuw vertrouwen hebben in de actuele boodschap van dat moment. En zo ben ik de afgelopen 25 jaar bewust de pensioen voorlichtingen gaan bezoeken. Altijd weer een mooie jonge jongen in een iets mooier kostuun als wij als gezondheidzorgwerkers en met een lease-bak, die dan weer een verhaal opdeed, waaruit zou blijken dat het allemaal prima voor elkaar zou komen. Hoe vind je daar nu een anker in?

Reijer Hoeve

Waarom wordt er nu pas gerept over een aanpassing van de grondslag sterfte en langleven?
Sinds de 50er jaren stijgt de levensverwachting van onze bevolking en pas nu wordt men wakker om dit te gaan aanpassen in de grondslag.

Reijnen A.P.

Het verhaal is helder, maar de redenatie klopt niet. Wij weten niet wat ons volgend jaar te wachten staat, maar de minister wil dat wel weten voor over 40 jaar. Dan ben ik al dood en begraven en de mensen die dan gaan trekken betalen nu nog eens premie.
Ik ben bijna 60, op mijn 15e gaan werken.
Toen ik bover de 45 werd zag je de leeftijd om te mogen stoppen met werken steeds verder dalen. Toen ik 50 werd was dat in deze branche 57 jaar. Ik dacht toen, leuk nog 7 jaar dan heb ik er 41 jasar opzitten en kan ik stoppen.
Nu ben ik bijna 60 moet ik alsnog 6 jaar en zeggen ze om mij heen: Jij hebt mazzel je hoeft niet tot 67.

Dit gebeurd in 10 jaar tijd dus waar hebben we het dan over met de minister met zijn 40 jaar garantie.

Arie Reijnen Scheveningen

Wil

Op mijn suggestie om de naam van het pensioenfonds te wijziging in Zorg en Onzekerheid konden ze helaas niet ingaan

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Borgdorff

Peter Borgdorff

Directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn:
‘Ik vind het heel belangrijk om u op de hoogte te houden over uw pensioen. Hoewel ik niet op alle reacties persoonlijk kan ingaan, hoor ik wel graag van u hoe u over bepaalde zaken denkt. Vandaar dit blog dat ik wekelijks zal schrijven en waar u direct op kunt reageren. Uw reactie is van harte welkom!’

Dit is een persoonlijk blog, waarop iedereen kan reageren. De redactie heeft het recht om reacties die in strijd zijn met de spelregels te verwijderen of aan te passen. Meer over de spelregels

  LinkedIn: Peter Borgdorff