« Duur? | Hoofdmenu | Moties en maatwerk »

11/04/2010

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

T. van Egten

Helemaal met u eens. Vooral het punt van "zonder nadenken de regels volgen" spreekt mij aan.
Uit al uw bijdrages klinkt een open en verfrissende aanpak van pensioen zaken. Daarom doet het mij verdriet dat Zorg & Welzijn een volledig achterhaald beeld heeft op samenlevingsvormen. Partners van pensioengerechtigden worden alleen erkent als deze getrouwd zijn of een samenlevingscontract kunnen laten zien.
Al jaren geeft de overheid het goede voorbeeld door partners op eenvoudige wijze ook fiscale voordelen te geven. Bij veel andere fondsen is dat ook zo. Het samenwonen op zich of het gezamenlijk ouderschap van een kind is voldoende “bewijs” dat men partner is.
Het zou jullie sieren als er dezelfde regels zouden gaan hanteren als de overheid en ophouden met het discrimineren van ongehuwden.

J. de Visser

Geachte heer Borgdorff,

Wat me vooral opvalt is dat de gehele discussie over premie inning gaat. Ik lees nergens dat u problemen heeft met het binnenhalen van voldoende geld om de pensioenen te betalen.
Uw moet toch als geen ander weten dat u aan de verkeerde zijde van de economische markt staat.
U moet geld binnen halen en met de huidige situatie is het veel beter om veel schulden te hebben. Door het maar continue bijdrukken van geld in de VS/Japan en door de Europese centrale bank kunt u het zo langzamerhand niet meer bijbenen. Alternatieven heeft u niet, alleen de hoop dat door een hoogoplopende inflatie de aandelenbeurzen in de VS gaan stijgen. Dit heeft niets met demografie of levenduur te maken. Deze zaken zijn al langer bekend.
Wellicht is het interessant om eens te gaan kijken naar de wijze (constructie: omslagstelsel) waarop onze pensioenregelgeving is vastgesteld.
Want die is niet meer van deze tijd.

supra shoes

Nice!I learn a little bit more every week about what being a SAHD means.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Borgdorff

Peter Borgdorff

Directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn:
‘Ik vind het heel belangrijk om u op de hoogte te houden over uw pensioen. Hoewel ik niet op alle reacties persoonlijk kan ingaan, hoor ik wel graag van u hoe u over bepaalde zaken denkt. Vandaar dit blog dat ik wekelijks zal schrijven en waar u direct op kunt reageren. Uw reactie is van harte welkom!’

Dit is een persoonlijk blog, waarop iedereen kan reageren. De redactie heeft het recht om reacties die in strijd zijn met de spelregels te verwijderen of aan te passen. Meer over de spelregels

  LinkedIn: Peter Borgdorff