« Beleggen is nodig voor een goed pensioen | Hoofdmenu | Roept u maar! »

10/15/2010

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Ronald Bronts

Donner moet geen paniek zaaien!

A.Lavrijssen.

Hoe is het mogelijk dat ons pensioenfonds in de problemen raakt.Indien 470 euro door werkgever en werknemer maandelijks wordt gespaard tegen 4% rente dan levert dat na 40 jaar 555.490 euro op.
Daar kan gedurende 29 jaar 30.000 euro pensioen worden betaald.Ik heb persoonlijk de afgelopen 40 jaar meer rente op mijn simpel spaarbankbank
boekje gekregen,zonder kosten hoeven te maken.
Jaarlijks indexeren natuurlijk.
Met vriendelijke groet.
A.Lavrijssen.

A.Lavrijssen.

Indien de regering of 4% op veertig jaar kan garanderen of die noodlijdende 700 pensioenfondsen overneemt,met de aangegane verplichtingen natuurlijk heeft zij 600.000.000.000 euro in kas en kunnen die matig tot slechte,meestal veel te dure pensioenhuishoudens verdwijnen.Ik lees weinig over bezuiningen bij pensioenfondsen zelf???????Is een vervolg op mijn vorig schrijven.
Met vriendelijke groet.
A.Lavrijssen.

Manus Verbruggen

Begin jaren 90 is er veel geld terug naar de werkgevers gegaan. Dit was een verkeerde beslissing. Het lijkt mij verstandig en eerlijk om dat geld weer, desnoods in termijnen terug te halen. Of moet de onderlaag van de werknemers die nog schuld aan de kredietcrisis of lage rentestand heeft de tekorten weer aanvullen?

E.H. de Vries

Ik hoop van harte dat pensioenfonds Zorg & Welzijn in de toekomst wat meer oog zal hebben voor andere vormen van beleggen zoals bv. oa. in grote windmolen parken die op de juiste lokaties op de noordzee veel
rendement opleveren in de vorm van groene energie.
PGGM en dus Pensioenfonds Zorg en Welzijn hadden dat eigenlijk al jaren geleden moeten realiseren!!!!!
Het betreft risicovrije investeringen, want er zijn plaatsen waar het het hele jaar door waait...en nog flink ook!!!!!

CE Stuivenvolt

Jammer dat het zolang heeft geduurd eer pensioenfondsen(opener)zijn gaan communiceren met hun klanten.
Ik weet overheid bepaalt ook voor een gedeelte uw regels/verplichtingen etc. Echter het is aan uw fonds om zaken eens helder en eerlijk te verduidelijken naar al die premie betalend klanten. Ik wil gewoon weten wat ik over ongeveer 18-20 jaar daadwerkelijk ga ontvangen.
Hoe zit verder het met een vuist maken, van uw fonds, omtrent het dagelijkse rentepercentage, voor mij is niet duidelijk waarom er af geweken is van een rente vastgesteld voor een halfjaar. Nu zie je voortdurend veel meer schommelingen en roepen de fondsen onze dekkingsgraad etc. daalt! Ik heb altijd wel geweten dat je beter zelf je geld kan beheren betreft je toekomst. Helaas veel mensen kunnen/ willen dit niet dus daarom (verplichte) aansluiting bij een pensioenfonds. Helaas kun je niet zomaar stoppen bij je huidige pensioenfonds mits je over heel veel geld bezit, (opmerking dat dit wetteljk niet kan, klopt zover ik het weet niet) Er staat zo een grote boete op, dus kun je geen kant meer op!
Mijn verhaal/opmerkingen plaats ik mede daar ik in het Hoge Noorden woon en bus en regiobijeenkomst niet gaat lukken. Is het wel mogelijk om klanten t.z.t te informeren over de gehouden bijeenkomsten en de vele vragen die daar gesteld zijn? Zou ik als klant zeer op prijs stellen.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Borgdorff

Peter Borgdorff

Directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn:
‘Ik vind het heel belangrijk om u op de hoogte te houden over uw pensioen. Hoewel ik niet op alle reacties persoonlijk kan ingaan, hoor ik wel graag van u hoe u over bepaalde zaken denkt. Vandaar dit blog dat ik wekelijks zal schrijven en waar u direct op kunt reageren. Uw reactie is van harte welkom!’

Dit is een persoonlijk blog, waarop iedereen kan reageren. De redactie heeft het recht om reacties die in strijd zijn met de spelregels te verwijderen of aan te passen. Meer over de spelregels

  LinkedIn: Peter Borgdorff