Hoofdmenu | Blij »

09/17/2010

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Theo Borgers

Ik werk sinds vier maanden in de zorg en dan is het eerste dat ik ontvang een brief als die van het afgelopen weekend. Een lekkere binnenkomer hoor.

Theo Borgers

Tineke Stam

Ik vind het juist goed dat het Pensioenfonds ons goed informeert.

henny

is het niet zo dat de regering wat jaartjes geleden een flinke hap uit onze pensioenen nam???
Ik zou zeggen terug en met rente, dan komen we een heel eind.en ik vraag me ook af of een pensioenfonds je zomaar kan korten , ik heb al eens gehoord dat je dat kan aanvechten, dus wie weet.

Anoniem

Vind het mooi dat U hiermee onze zaken vertegenwoordigd. Ben zelf 48 jaar, maar blijkbaar kan niemand mij de garantie geven dat ik over 20 jaar krijg, waar ik nu voor aan het werk ben. Zou haast gaan denken dat ik het betere in eigen beheer kan doen. Dan is en blijft het mijn verantwoordelijkheid en weet ik waar het geld blijft.

GvdW

Ik heb net drie weken de aanvraag op mijn OBU binnen gehad. En nu dit wat moet ik nog?
Maak me ernstig zorgen over te toekomst.

Alfredkool

Goed initiatief. Verdient navolging. Je bent eerlijk en maakt het niet mooier dan het is. Er is wat aan de hand met pensioen. Maar laten we met verstand de schade beperkt houden. Succes!
Alfred Kool

Ben Ahuis

Ik ben vanaf '75, 19 jaar deelnemer geweest en zal v.a. 2015 pensioen incasseren. Ik zou meer uw eigen visie op herstelmaatregelen willen teruglezen. Het is wel verfrissend dat u transparantie betracht.

Pensionmark

Natuurlijk heeft PFZW de omvang om tegen een flink stootje te kunnen. Bovendien is het een van de fondsen met het jongste deelnemers (werknemers) bestand, dus er is ook nog genoeg kans en tijd voor herstel.

Er is echter meer aan de hand. Dit is binnen 5 jaar al de 2e keer dat er flink moet worden ingegrepen. Mogelijk moeten we echt kritisch gaan kijken wat er aan de uitgave kant kan worden gedaan. Onderzoek wijst uit dat 1% minder kosten, tot wel 25% meer opbrengsten kan leiden! Anders, en misschien moet dat ook wel, zullen de uitkeringen moeten worden beperkt Later ingaan of minder uitkeren. We kunnen de rekening niet zondermeer naar de toekomst doorschuiven.
Een mooie uitdaging voor de nieuwe bestuursvoorzitter van een van de grootste fondsen van de wereld!

Trees Nagelhout

U bent uit uw ivoren toren afgedaald en met de deelnemers in gesprek, dat waardeer ik en het werd ook tijd! Bij de overdracht van mijn pensioenrechten van het ABP naar ons fonds was het een hele toer om de goede informatie vanuit Zeist aangeleverd te krijgen.. Het ging toch over MIJN pensioen! Een externe actuaris heeft het voor me uitgezocht en dat lijkt me ( zacht gezegd) een gecompliceerde weg om op de hoogte te komen van mijn eigen rechten. Daarin is verbetering mogelijk.
Trees Nagelhout

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Borgdorff

Peter Borgdorff

Directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn:
‘Ik vind het heel belangrijk om u op de hoogte te houden over uw pensioen. Hoewel ik niet op alle reacties persoonlijk kan ingaan, hoor ik wel graag van u hoe u over bepaalde zaken denkt. Vandaar dit blog dat ik wekelijks zal schrijven en waar u direct op kunt reageren. Uw reactie is van harte welkom!’

Dit is een persoonlijk blog, waarop iedereen kan reageren. De redactie heeft het recht om reacties die in strijd zijn met de spelregels te verwijderen of aan te passen. Meer over de spelregels

  LinkedIn: Peter Borgdorff